Herää jo! Tämä aamupala tekee hyvää aivoille
Poimi resepti ja valmista smoothie, jonka raaka-aineet tekevät hyvää sekä keholle että mielelle!
Ravintoon ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin erikoistunut psykologi ja valmentaja Outi Rinne kertoo tuoreessa teoksessaan, millaista ruokaa aivojen hyvinvoinnin nimessä kannattaisi syödä. Mielekkäät eväät – ruokaa hyvälle mielelle -teoksessa(Atena 2015) esitellään aamupalaksi sopiva smoothieresepti, jonka raaka-aineet tekevät erityisen hyvää mielelle.
VINKKI! Saksanpähkinät voi laittaa edellisenä iltana likoamaan kupilliseen vettä. Likoamisen seurauksena ylimääräinen karvaus ja ravinteiden imeytymistä ehkäisevät yhdisteet häviävät pähkinöistä. Pähkinät on hyvä siivilöidä ja huuhdella ennen käyttöä.
Mielekäs aamusmoothie
1–2 annosta
1 kypsä banaani
2 dl pakaste- tai tuoreita puolukoita
2 kuivattua viikunaa tai taatelia
0,5 dl (liotettuja) saksanpähkinöitä
1 rkl pellavansiemeniä tai chiasiemeniä
1 rkl hunajaa tai maun mukaan
kourallinen tuoretta persiljaa tai jotain viherjauhetta
3 dl vettä
(5 jääpalaa, jos käytät tuoreita puolukoita)
Maustamiseen ripaus jauhettua luonnonvaniljaa, inkivääriä, kanelia tai kardemummaa
Laita kaikki ainekset sekä mieleisesi mausteet tehosekoittimeen. Tehosekoita ja tarkista maku. Lisää hunajaa, jos haluat makeamman juoman. Tarjoa heti, mutta jos haluat säästää osan esimerkiksi välipalaksi, voit säilyttää smoothieta jääkaapissa kannellisessa pullossa tai lasipurkissa. Smoothien voi viimeistellä lusikallisella marjajauhetta tai kaakaonibsejä.
Lähde ja resepti: Mielekkäät eväät – ruokaa hyvälle mielelle, Outi Rinne (Atena 2015)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa