Jäikö riisiä yli? Käytä se tähän mahtavaan ruokaan, jota on helppo muunnella makusi mukaan
Paistettu riisi on siitä erinomainen ruokalaji, että sitä voit varioida niin oman makusi kuin vaikkapa jääkaappisi sisällön mukaan.
Paistettu riisi on mitä mainiointa herkkua, mutta ennen tämän ruokalajin valmistusta kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan, joilla saat luotuasi kotikeittiössäsi ravintolatasoista riisiä.
Öljyllä on merkitystä
Taas uuden öljypullon ostaminen voi tuntua turhalta, mutta kun olet kerran kokeillut seesamiöljyä ruoanlaitossa, haluat käyttää sitä lähes joka ruokaan. Paistettu riisi kuuluu niiden ruokalajien joukkoon, joiden kohdalla seesamiöljyn käyttö todella merkitsee. Jos et halua käyttää seesamiöljyä, neutraali öljy, kuten rypsiöljy, on paras valinta.
Kylmä riisi on aterian salaisuus
Tämä on syy siihen, miksi niin monissa resepteissä kehotetaan käyttämään edellispäivän aterialta ylijäänyttä riisiä. Kylmä riisi paistuu nimittäin huomattavasti rapeammaksi kuin juuri keitetty riisi. Jos et malta odottaa riisin kylmenemistä, levitä riisi lakeaan astiaan ja pakasta 10–15 minuuttia ennen ruoanlaittoa.
Paistettu riisi (4 annosta)
3 rkl seesamiöljyä
3 kananmunaa
suolaa
2 porkkanaa kuutioituna
3 kevätsipulin vartta vihreä ja valkoinen osa erotettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl inkivääriä raastettuna
n. 1 litra keitettyä riisiä
1,5 dl pakasteherneitä
3 rkl soijakastiketta
Kuumenna laakea pannu todella kuumaksi ja lisää pannulle ruokalusikallinen öljyä. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon kaksi teelusikallista vettä ja ripaus suolaa. Kaada munat pannuun ja kypsennä sekoittaen noin 30 sekuntia, kunnes munista on muodostunut kokkelia. Siirrä lautaselle.
Nosta pannu takaisin levylle ja kuumenna loppu öljy kuumaksi. Paista öljyssä porkkanakuutioita ja kevätsipuleiden valkoisia hienonnettuja osia noin kahden minuutin ajan. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja raastettu inkivääri. Jatka paistamista noin minuutin ajan.
Lisää pannuun riisi, herneet, paistetut kananmuna ja soijakastike. Mausta suolalla, pippurilla ja lopulla kevätsipulilla.
Tarjoile lisukkeena tai sekoita joukkoon kypsiä broilerinpaloja, tofuja, katkarapuja tai muita haluamiasi lisukkeita.
Lähde: Delish
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka