Jarin proteiinismoothie sai Huomenta Suomen juontajat häkeltymään: "Tosi hyvää!"

KATSO VIDEO: Personal trainer Jari Sorsan vinkit terveellisiin välipaloihin.

Personal trainer Jari Sorsa vinkkaa ravitsevan marjasmoothien ohjeen. 

Huomenta Suomessa jaettiin viikonloppuna monenlaisia ruokavinkkejä aina satokauden omenaleivonnaisista japanilaisiin perinneherkkuihin.

Ravitseviin välipaloihin perehdyttiin sen sijaan sunnuntaina personal trainer Jari Sorsan johdolla. Sorsa valmisti Huomenta Suomen studiossa yllättävän raejuustolevitteen sekä proteiinipitoisen supermarjasmoothien. 

Smoothien proteiininlähteenä voi toimia rahka, jogurtti, niiden sekoitus tai proteiinijauhe. Rasvan lähteenä voi toimia avokado, pähkinät tai hyvälaatuinen oliiviöljy. Hiilihydraatit saadaan marjoista, hedelmistä tai kasviksista. 

Sorsa muistutti, että riittävä ravinto sekä ennen että jälkeen treenin on tärkeää. 

– Treeniä ennenkin pitää tankata, jotta sinulla on riittävästi energiaa treeniin ja se on kehittävää.

Koko päivän välipalat yhdessä smoothiessa

Liikunta-alan ammattilainen suosii itse rahkapohjaista marjasmoothieta. Ohjeesta tulee noin 2–3 annosta.

– Onhan tämä kätevä, jos aamulla juot osan, treenin jälkeen osan ja sitten vaikka iltapäivälle jää se kolmas annos. Paljon C-vitamiinia, E-vitamiinia ja kuituja. 

Smoothien voi päivän ajaksi laittaa esimerkiksi termospulloon, jossa se säilyy viileänä. 

Huomenta Suomen juontajat Joanna Kuvaja ja Lorenz Backman suorastaan mykistyivät smoothieta maistettuaan. 

– Tosi hyvää! molemmat ylistivät. 

Katso videolta Jari Sorsan välipalavinkit ja nappaa resepti: Jarin supermarjasmoothie

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.