Järjettömän hyviä varhaisperunoita! Hittiohje hölskypottuihin: "Maailman helpoin lisuke"
Varhaisperunoista valmistuu kesän helpoin lisuke! Oletko jo testannut hölskypottuja?
Kesän odotetuinta herkkua, kotimaista varhaisperunaa, saa taas ruokakaupoista. Kerroimme aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkkejä varhaisperunaostoksille. Kaupassa kannattaa olla tarkkana, jos haluaa varmasti hyviä perunoita.
Monen mielestä varhaisperunat maistuvat parhaimmalta simppelisti voin ja tillin kanssa nautittuna. Kannattaa kuitenkin joskus kokeilla myös toista hittiohjetta!
Hölskypotut eli "maailman helpoin lisuke"
Huomenta Suomessa valmistettiin lauantaina helppoja hölskypottuja kotitalouden lehtori Anu Heinaron johdolla.
– Hölskypotut ovat maailman helpoin lisuke grilliruoalle tai myös kalalle, Anu ylisti.
Hölskypottujen, jotka tunnetaan myös nimellä hyrskypotut, idea on yksinkertainen: Keitettyjen varhaisperunoiden joukkoon lisätään muun muassa voita, ranskankermaa tai smetanaa ja yrttejä, kuten ruohosipulia ja tilliä. Sitten perunoita ravistetaan eli hölskytetään kattilassa.
– Kansi kiinni ja "shake it, shake it". Tadaa, hölskypotut ovat valmiit! Tällä tavalla saadaan samalla perunoille soosi.
Anu muistuttaa, että lisuke valmistuu yhdessä kattilassa, jolloin ylimääräistä sotkua ja tiskiä ei tule.
Nappaa suosittu ohje: Hölskypotut, hyrskypotut eli kesäperunat – helppo hittiohje varhaisperunoista
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"