Järjettömän hyviä varhaisperunoita! Hittiohje hölskypottuihin: "Maailman helpoin lisuke"

KATSO VIDEO: Näin teet helposti hölskypottuja ja herkullisen britakakun juhannuspöytään!

Varhaisperunoista valmistuu kesän helpoin lisuke! Oletko jo testannut hölskypottuja?

Kesän odotetuinta herkkua, kotimaista varhaisperunaa, saa taas ruokakaupoista. Kerroimme aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkkejä varhaisperunaostoksille. Kaupassa kannattaa olla tarkkana, jos haluaa varmasti hyviä perunoita.

Monen mielestä varhaisperunat maistuvat parhaimmalta simppelisti voin ja tillin kanssa nautittuna. Kannattaa kuitenkin joskus kokeilla myös toista hittiohjetta!

Hölskypotut eli "maailman helpoin lisuke"

Huomenta Suomessa valmistettiin lauantaina helppoja hölskypottuja kotitalouden lehtori Anu Heinaron johdolla. 

– Hölskypotut ovat maailman helpoin lisuke grilliruoalle tai myös kalalle, Anu ylisti.

Hölskypottujen, jotka tunnetaan myös nimellä hyrskypotut, idea on yksinkertainen: Keitettyjen varhaisperunoiden joukkoon lisätään muun muassa voita, ranskankermaa tai smetanaa ja yrttejä, kuten ruohosipulia ja tilliä. Sitten perunoita ravistetaan eli hölskytetään kattilassa.

– Kansi kiinni ja "shake it, shake it". Tadaa, hölskypotut ovat valmiit! Tällä tavalla saadaan samalla perunoille soosi.

Anu muistuttaa, että lisuke valmistuu yhdessä kattilassa, jolloin ylimääräistä sotkua ja tiskiä ei tule.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.