Senegalilaisen ruoan tutustumismatka jatkuu. Tykkään tämän keittiön selkeämakuisista ruoista, vaikka itse maut enemmän ja vähemmän totutusta poikkeavatkin. Jatketaan helpolla linjalla ja kanaruoalla, jonka afrikkalaisuus näkyy lähinnä kookosriisissä. Ruokaa kutsutaan myös jambalayan äidiksi, mitä en ihmettele. Upea lohturuoka, joka lämmittää myös talvella.
Tähän olisi pitänyt käyttää palmuöljyä, mutta en löytänyt sitä kestävästi tuotettuna, joten tyydyin kotimaiseen rypsiöljyyn. Palmuöljyn tuottaminen aiheuttaa turhan paljon sademetsien tuhoamista ja meiltä saa huippulaatuista kasviöljyä tilalle, joten käytetään sitä.
Herkullisen lämminhenkistä afrikkalaista keittiötä, ollos hyvä!
PS. Katso myös toinen senegelaisvaikutteinen kanaohje.
Kanaa kookosriisillä
8 broilerinkoipea tai rintafileetä
0,5 dl kasviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
5 dl jasmiiniriisiä
4 dl kookosmaitoa
4 dl kanalientä
1 limen mehu
1/2 dl korianteria, hienonnettuna
haudutettua vihreää kasvista höysteeksi
suolaa
mustapippuria
Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla. Kuumenna iso paistinpannu. Lorauta pohjalle öljyä. Paista koivet melkein kypsiksi ja nosta syrjään.
Ota suuri kattila ja laita se lämpenemään liedelle keskilämmölle. Lorauta pohjalle öljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja riisi ja kuullota niitä pari minuuttia. Lisää mukaan kookosmaito ja kanaliemi ja kiehauta. Laske lämpöä, mausta suolalla ja pippurilla ja anna porista hiljalleen. Lisää mukaan kanankoivet ja anna hautua hiljalleen puolisen tuntia, kunnes riisi on kypsää.
Kun kaikki on valmista, purista mukaan limen mehut ja pyöräytä mukaan korianteria. Tarjoile paistettujen vihreiden kasvisten kera.