Karmiva hitti! Halloween-teemaiset leikkelelaudat puistattavat – "Näitä ei melkein haluaisi syödä"
Neljä ideaa kammottavan leikkelelautasen kokoamiseksi.
Leikkelelautaset, eli charcuteriet ovat viime vuosina tulleet yhä koristeellisemmiksi ja suosituimmiksi.
Leikkelelautasia voi valmistaa perinteisesti tapas-henkisesti juustoista, hilloista, leikkeleistä, oliiveista ja pähkinöistä tai rakentaa jopa leikkelelautasesta inspiraation saaneen piparkakkutalon.
Halloweenin lähestyessä teemalautaset ovat luonnollisesti entistä ajankohtaisempia.
– Internetistä löytyy pelottavimpia, aavemaisimpia ja kammottavimpia liha- ja juustolautasia. Näitä ei melkein (iso paino sanalla melkein) haluaisi syödä, Delish-julkaisun toimittaja Felicia Lalomia kirjoittaa.
Hauta-arkku brie ja oliivisilmät
Jos suunnittelet Halloween-juhlia, tarjoiluissa voi ottaa mallia esimerkiksi näistä kammottavista leikkelelautasista.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Luurangon kylkiluista tursuilevat leikkeleet ja lääkeruiskuun pakattu hillo sopivat taatusti halloweeniin.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Tässä luurangossa on vielä vähän lihaa luiden ympärillä.
Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.
Hauta-arkuksi naamioitu brie-juusto, hirviön silmiä muistuttavat oliivit ja sinertävät juustopalat ovat omalla tavallaan tyylikkäitä.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Charcuterie voi sisältää myös naposteltavia. Hauskat haamujen muotoiset sipsit ja keksit sekä leikkihämähäkit tekevät tarjottimesta teemaan sopivan.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Leikkelelauta voi olla teemaan sopivasti myös hauta-arkun muotoinen. Muutamilla yksityiskohdilla charcuterie muuntuu erityisen näyttäväksi.
Lue myös: Söisitkö "raakaa kalkkunaa"? Tämä kammottavan aidon näköinen luomus onkin suussasulava jälkiruoka
Katso myös: Näin kaiverrat kurpitsalyhdyn
Lähde: Delish
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa