Perinteinen uunimakkara on klassikkoherkku, joka on päässyt unohtumaan monessa suomalaiskodissa – aivan turhaan! Verestä muistojasi ja valmista vaikkapa maanantain kunniaksi herkullinen iltapala uunimakkaran muodossa.
Aki Wahlmanin, Pekka Terävän, Pertti Kallioisen ja Hannu Aaltosen Kauppias ja 3 kokkia -kirjassa (Foody Allen Oy) esitellään perinteisen uunimakkaran resepti. Kokeile rohkeasti pitkästä aikaa herkullista makkarareseptiä!
Uunimakkara
neljälle
1 pkt uunilenkkimakkaraa
1 dl ketsuppia
100 g emmental-juustoa paloina
1 pkt pekonia
Kuori makkaran kuori pois. Viillä makkara pituussuunnassa. Lusikoi viiltoihin ketsuppia ja juustopaloja. Kääri makkarat pekonisiivuihin, mutta jätä molemmat päät avonaisiksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa.
Lähde: Aki Wahlman, Pekka Terävä, Pertti Kallioinen ja Hannu Aaltonen: Kauppias ja 3 kokkia (Foody Allen Oy)
Makkaraa voi hyödyntää myös muulla tapaa:
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.