Herkulliset miljonäärin murotaikinaneliöt vievät kielen mennessään.
Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen paljastaa jälkiruokareseptin, joka maistuu monelle. Bloggari suosittelee valmistamaan suklaisia toffeepaloja, mikäli vieraisiin haluaa tehdä vaikutuksen jälkiruoan muodossa.
– Nämä herkullistakin herkullisimmat suklaiset toffeepalat vievät kielen mennessään. Voit halutessasi puolittaa reseptin. Valmista piiras silloin puolet pienempään reunalliseen uunivuokaan.
Miljonäärin murotaikinaneliöt
uunipellillinen eli noin 30 annospalaa
250 g voita tai margariinia
6 dl vehnäjauhoja
1 ¼ dl sokeria
Täyte:
100 g voita tai margariinia
1 dl tomusokeria
2 tölkkiä makeutettua kondensoitua maitoa
Kuorrute:
200 g maitosuklaata tai valkosuklaata
Nypi rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi, lisää sokeri joukkoon.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Mittaa kattilaan voi, tomusokeri jakondensoitu maito. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee hieman. Käytä mahdollisuuksien mukaan haudekattilaa, sillä seos palaa herkästi pohjaan.
Anna seoksen jäähtyä hetki. Levitä jäähtyneen taikinan päälle ja nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Kun pinta tuntuu tahmaiselta, mutta kiinteältä, sulata paloiteltu maitosuklaa tai valkosuklaa syvällä lautasella mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.
Levitä sulanut suklaa pinnalle varovasti esimerkiksi nuolijaa apuna käyttäen.
Leikkaa heti pieniksi paloiksi, sillä kovettunutta suklaata on vaikea leikata myöhemmin.
Nosta palat jääkaappiin jähmettymään.
Tarjoa jääkaappikylmänä.
Lähde: Hellapoliisi