Cole slaw kuuluu grillikauden must-juttuihin. Se on monitoimisuudessaan ylivertainen ja taipuu burgerin väliin, pihvin kylkeen tai ihan muuten vaan lisukkeeksi. Versioita löytyy joka lähtöön ja tässä yksi korianterilla maustettu. Käytin yrttiä siksi, että se kasvaa meillä puutarhassa taas valtoimenaan (kts. kuva, vihreä puska keskellä) ja käyttökohteita täytyy keksiä ihan urakalla ennenkuin kasvi alkaa kukkia yli metrisenä. Yhdessä limen kanssa se muodosti loistavan sävyn kaalisalaattiin ja sopi pulled chicken -burgeriin kuin nakutettu. Toimii toki loistavasti myös BBQ-pekonihampurilaisen kanssa.
Teethän majoneesisi itse. Kaupasta ei valitettavasti löydy hyvää versiota.
HUOM! Tämä on jälleen "säädä mieleiseksi" -ruoka eli maistele lopussa ja viritä makua raikkaammaksi, suolaisemmaksi, kevyemmäksi tai makeammaksi mielesi mukaan.
Cole slaw
1 varhaiskaali, pieneksi revittynä
2-4 porkkanaa koosta riippuen, raastettuna
1 punasipuli, ohueksi suikaloituna
3 kevätsipulia, ohuina siivuina
puntti korianteria, karkeasti hienonnettuna
1 rkl omenaviinietikkaa (tai valkoviinietikka)
2 limen mehut
1,5 dl majoneesia (ohje alla)
suolaa
pippuria
(sokeria tai hunajaa)
Sekoita yhteen majoneesi, limemehu, viinietikka, suola ja pippuri. Sekoita mukaan kaali, porkkana, sipulit ja korianteri (käytä siitä aluksi vaikka puolet ja tarkista maku). Mausta suolalla ja pippurilla. Anna tekeytyä puolisen tuntia.
Majoneesi
2 kananmunankeltuaista
2 tl dijon-sinappia
1-2 rkl omenaviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa tai limenmehua)
3-4 dl auringonkukkaöljyä (tai rypsiöljyä)
Sekoita yhteen keltuaiset, sinappi, viinietikka, suola ja pippuri. Kaada öljy sekaan asteittain hitaasti lorottaen ja koko ajan sekoittaen (helpointa sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella). Varo, ettei seos juoksetu. Maista lopussa ja mausta mieluisaksi.