Kuinka usein keittiöveitsi pitää teroittaa? Michelin-kokki Sasu paljastaa parhaan tavan
Suomalainen huippukokki neuvoo parhaan tavan pitää keittiöveitset terässä.
Ruoanlaitossa veitsi voi olla joko näppärä apulainen tai hermoja raastava riippakivi perustuen siihen, kuinka laadukas veitsi on ja miten olet pitänyt siitä huolta.
Hyväkin veitsi tylsyy ajan kanssa, mutta teroittamalla sen saa jälleen uuteen iskuun.
Huomenta Suomessa vieraillut Michelin-kokki Sasu Laukkonen kertoo, mistä tietää, että on aika teroittaa veitsi ja mikä on siihen paras tapa.
– Teroitit sä millä tahansa, veitsi pitää muistaa pestä, ennen kuin se laitetaan ruokaan, Laukkonen toteaa.
Katso Laukkosen veitsivinkit yllä olevalta videolta.
Lue myös: Nämä keittiövälineet kannattaa vaihtaa uusiin mahdollisimman pian: "Voivat olla terveysriski"
Lue myös: Älä koskaan tee näin paistinpannulle
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät