Kuinka usein keittiöveitsi pitää teroittaa? Michelin-kokki Sasu paljastaa parhaan tavan
Suomalainen huippukokki neuvoo parhaan tavan pitää keittiöveitset terässä.
Ruoanlaitossa veitsi voi olla joko näppärä apulainen tai hermoja raastava riippakivi perustuen siihen, kuinka laadukas veitsi on ja miten olet pitänyt siitä huolta.
Hyväkin veitsi tylsyy ajan kanssa, mutta teroittamalla sen saa jälleen uuteen iskuun.
Huomenta Suomessa vieraillut Michelin-kokki Sasu Laukkonen kertoo, mistä tietää, että on aika teroittaa veitsi ja mikä on siihen paras tapa.
– Teroitit sä millä tahansa, veitsi pitää muistaa pestä, ennen kuin se laitetaan ruokaan, Laukkonen toteaa.
Katso Laukkosen veitsivinkit yllä olevalta videolta.
Lue myös: Nämä keittiövälineet kannattaa vaihtaa uusiin mahdollisimman pian: "Voivat olla terveysriski"
Lue myös: Älä koskaan tee näin paistinpannulle
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti