Perinteisen piparkakkutalon sijaan jouluisen herkun voi rakentaa myös suosituista suklaapatukoista.
Suosituista Pätkis-suklaapatukoista rakennettu jouluinen mökki on Marja Lattusen taidonnäyte, jota on ihasteltu viime päivinä Facebookin jouluryhmässä oikein olan takaa.
Lukuisat kommentoijat kehuvat paitsi luomuksen omaperäisyyttä, myös sen astetta herkullisempia ainesosia.
– En saisi valmiiksi, söisin tekovaiheessa pois. Makee mökki! eräs kommentoija toteaa.
Lattunen kertoo saaneensa idean mökkiin Pätkiksistä, joiden muoto muistuttaa hyvin paljon puuta. Pian tästä syntyi ajatus makean "kelohonkamökin" rakentamisesta.
"Talo korkataan uutena vuotena"
Tavallisia Pätkiksia talon rakentamiseen kului Lattusen arvion mukaan 60–70 kappaletta – ja muutama iso Pätkis päälle. Talon katto on puolestaan rakennettu suklaalevyistä ja karkeista. Asetelman hauska yksityiskohta on Vihreistä kuulista rakennettu joulukuusi.
Vaikka talo on upea sellaisenaan, entistäkin näyttävämmän pienten jouluvalojen kera.
Vaikka talo on kaunis koriste, se on kuitenkin loppupeleissä tehty syötäväksi.
– Talo korkataan viimeistään uutena vuotena, kun on kaikki koolla. Suklaa kuitenkin kuivuu seistessään ja se vaikuttaa makuun. Kyllä se pari viikkoa hyvänä pysyy, ellei suklaahimo iske, Lattunen kertoo Makuja.fi:lle.