Tässä loistava ja helppo alkuruoka, joka ei liiempää kokkausta kaipaa. Tätä ei voi pilata kuin oikein yrittämällä. Ruoka on hyvin italialainen, mikä merkitsee pitkälti sitä, että raaka-aineiden laatu on kaikki kaikessa. Älä kuvittelekaan tekeväsi tätä muusta kuin buffalomozzarellasta. Kuminen saksalainen tai suomalainen versio ei ole tässä tapauksessa huonompi vaan kelvoton vaihtoehto. Käytä tähän myös mahdollisimman korkealaatuista oliiviöljyä. Muita aineksia voi ja pitää käyttää täysin oman maun mukaan. Chiliä tulisuuden ja mieltymyksen mukaan. Yrttisyyttä yrtin voimakkuutta maistellen.
HUOM! Resepti on helposti muunneltavissa. Voit vaihtaa mozzarellan esim. fetaan tai kotijuustoon. Annoksen väritystä voit muunnella paprikan ja chilin eri väreillä.
VIINIVINKKI! Mozzarellan pehmeyteen ja chilin puraisuun toimii mainiosti italialainen Zenato Pinot Grigio (10,99, Alkon sivulle)
Mozzarellaa paprikan ja chilin kera
0,5 palloa buffalomozzarellaa / ruokailija
paprikaa hienoksi hienonnettuna
chiliä hienoksi hienonnettuna
yrttiä hienonnettuna (esim. basilikaa, persiljaa, minttua)
hyvälaatuista oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Halkaise mozzarellapallo puoliksi ja laita se lautaselle. Ripottele päälle pienet kasviskuutiot ja yrtit. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Lorauta päälle oliiviöljyä ja lasiin valkoviiniä. That's it!