Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hauska viinavinkki ratkaisee kerralla kaksi ”ongelmaa” – tätä juomaniksiä et taatusti ole vielä kokeillut!

1:55img
Näin teet helpon Ginger Velvet -drinkin.
Julkaistu 26.04.2019 20:01

Emmi Niiniaho

Vihdoinkin internet on tarjonnut hauskan tavan välttää ruokahävikkiä.

Jos haluat saada ronkittua hillopurkin pohjalta viimeisimmätkin rippeet, ensimmäisenä ei välttämättä tulisi mieleen käyttää alkoholia, mutta se ratkaisee itseasiassa kaksi ”ongelmaa” kerralla. Erilaisilla hilloilla ja marmeladeilla voi maustaa lempialkoholeistaan uusia versioita.

Omatekoista makuviinaa

Lisää lähes tyhjään hillopurkkiin noin 3–6 cl haluamaasi alkoholia ja ravista purkkia samaan tapaan kuin ravistaisit cocktailia. Siivilöi alkoholi purkista suodatinkankaan läpi ja käytä lopputulosta niin kuin mitä tahansa muuta maustettua viinaa.

tyhjä hillopurkki

Hillopurkki on myös huomattavasti helpompi tiskata, kun siinä on ensiksi huljutellut alkoholia.

Esimerkiksi kirsikkahillon jämät kannattaa ”ravistaa pois” ginin kanssa ja käyttää kirsikkaginiä gin tonicissa. Appelsiinimarmeladi taas sopii hyvin yhteen tequilan kanssa. Jos lopputulos on oikein herkullinen, maustettu viina toimii tietysti myös pelkästään shotteinakin.

Lue myös: Muista nämä työvaiheet gin & tonicin valmistuksessa

Lähde: Skillet 

Tuoreimmat aiheesta

Juomaniksit