Vihdoinkin internet on tarjonnut hauskan tavan välttää ruokahävikkiä.
Jos haluat saada ronkittua hillopurkin pohjalta viimeisimmätkin rippeet, ensimmäisenä ei välttämättä tulisi mieleen käyttää alkoholia, mutta se ratkaisee itseasiassa kaksi ”ongelmaa” kerralla. Erilaisilla hilloilla ja marmeladeilla voi maustaa lempialkoholeistaan uusia versioita.
Omatekoista makuviinaa
Lisää lähes tyhjään hillopurkkiin noin 3–6 cl haluamaasi alkoholia ja ravista purkkia samaan tapaan kuin ravistaisit cocktailia. Siivilöi alkoholi purkista suodatinkankaan läpi ja käytä lopputulosta niin kuin mitä tahansa muuta maustettua viinaa.
Esimerkiksi kirsikkahillon jämät kannattaa ”ravistaa pois” ginin kanssa ja käyttää kirsikkaginiä gin tonicissa. Appelsiinimarmeladi taas sopii hyvin yhteen tequilan kanssa. Jos lopputulos on oikein herkullinen, maustettu viina toimii tietysti myös pelkästään shotteinakin.
Lue myös: Muista nämä työvaiheet gin & tonicin valmistuksessa
Lähde: Skillet