Niina yritti tehdä lapselleen Lego-teemaisen synttärikakun – seurauksena kakkukatastrofi

legokakku
Lego Ninjago -teemaisesta kakusta tuli jotain aivan muuta. Kuvituskuva. Shutterstock

Niina kertoo, ettei kakun teko sujunut ihan suunnitelmien mukaan. Lopputulos oli kuitenkin maistuva!

Lahtelainen kahden pojan äiti Niina Joki kertoo MTV Uutisille, että hänen yrityksensä loihtia 6-vuotiaan lapsensa syntymäpäiville näyttävä kakku meni hulvattomalla tavalla pieleen.

Niina päätti tehdä lapsensa teemasynttäreitä varten Lego Ninjago -henkisen kakun.

Kun netistä ei tuntunut löytyvän sopivaa mallia, hän kehitteli mielessään vision lopputuloksesta: kakusta tulisi tulenpunainen, reunoissa olisi kultaisella spraylla tehtyjä liekkejä ja päällä Lego Ninjago -lelu-ukkoja ja -auto.

– Se oli ideana, mutta lopputulos oli lopulta vähän muuta.

Gluteeniton kakkupohja

Niina päätti tehdä aikoinaan netistä löytämällään luotto-ohjeella kakkuun suklaakakkupohjan. Tällä kertaa hän päätti tehdä sen täysin gluteenittomana, jotta se sopisi kaikille vieraille.

– Olen jo vuosien ajan käyttänyt samaa suklaakakkupohjaa sekä suklaakreemiä, jolla päällystän kakun. Yleensä kakut ovat onnistuneet hyvin, toisin kuin tämä.

Täytteessä hän käytti vadelma- ja mangovalkosuklaamoussea. Päällisenä oli valkosuklaakreemiä, jonka hän värjäsi pastavärillä punaiseksi.

Kakun täyttö reunakalvon avulla

Ensin Niina täytti kakun. Hän oli ostanut reunakalvoa, jotta saisi sen pysymään kasassa täytön ajan.

Täyttö onnistui ja tässä vaiheessa kaikki oli vielä hyvin. Ei ollut edes kiire.

– Ajattelin, että olenpas fiksu, kun sain tämän näin täytettyä, hän naurahtaa.

Niina kertoo, että pohja oli alkanut hieman haljeta jo siinä vaiheessa, kun hän täytti sitä. Hän ajatteli kuitenkin, että jos kakku ehtisi jähmettyä jääkaapissa, se pysyisi kasassa. Hän pisti kakun kylmään muutamaksi tunniksi.

Päällysteestä ei tullut sellaista kuin piti

Kakun täytön jälkeen Niina teki päällysteen. Hän huomasi, että päällysteen punaisen sävystä ei tullut aivan sellaista kuin hän oli ajatellut.

– Väri jäi paljon vaaleammaksi ja pinkimmäksi kuin oli tarkoitus.

Niina ryhtyi päällystämään kakkua hieman ennen juhlien alkua. Hän tuumaa jälkikäteen, että se taisi jäädä hieman liian viime tinkaan.

Kakku alkoi valua

Kun Niina alkoi päällystää kakkua, hän huomasi, että keskelle tuli halkeama. Koko kakku eli täytteet ja pohjat alkoivat valua.

– En tiedä, eikö se ehtinyt olla tarpeeksi kauan jääkaapissa, vai oliko syynä gluteenittomista jauhoista tehty pohja, hän miettii.

Niina hätääntyi ja huusi miehensä apuun etsimään grillitikkuja tukemaan kakkua ja pitämään sen kasassa. Tikkuja ei löytynyt, joten oli turvauduttava kertakäyttöveitsiin.

– Paniikissa yritin päällystää kakkua. Jotenkin sain sen päällisen siihen, mutta sitten katsoin, että tämä on kyllä niin kauhean näköinen ja kaikki vain valuu ja valuu.

Kun pikku hetki jääkaapissa ei auttanut kakkua jähmettymään enempää, Niina turvautui luovaan ratkaisuun: hän kauhoi kakkuseoksen pohjineen täytteineen päivineen kulhoon.

– Heitin glitterit, legoukot ja kynttilän päälle ja ajattelin, että tämä oli nyt tässä, hän kertoo.

Hän lisää, että ajatus leluautosta koristeena kariutui, sillä kaikkia osia ei löytynyt eikä aikaa etsimiseen ollut.

Hilpeyttä ja empatiaa

Vieraat saapuivat ja kakku maistui kaikille. Niina kertoo, että jotkut katsoivat luomusta hieman kysyvästi ja hän kertoikin, mitä oli käynyt, mutta vieraat eivät sanoneet mitään negatiivista. Kakkukatastrofi aiheutti enemmänkin hilpeyttä ja empatiaa.

– Kaikki sitä ottivat ja kehuivat, että makukin oli hyvä. He totesivat ennemmin, että helpompi tästä on ottaakin, kun ei tarvitse pelätä leikkaamista. Helpompi kauhoa.

Jälkikäteen koko juttu nauratti myös Niinaa. Hän päätti jakaa kuvan kakusta Ei mennyt niin kuin Strömsössä -Facebook-ryhmään. Siellä se keräsi nopeasti aimo annoksen tykkäyksiä ja kommentteja.

Katso myös video: Cha Cha Charlotte! Ideoimme superhelpon Käärijä-kakun – sisällä yllätys!

Cha Cha Charlotte! Ideoimme superhelpon Käärijä-kakun – sisällä yllätys 3:13
Superhelppo Käärijä-kakku!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.