Oletko ikinä hoksannut tätä asiaa punakorkillisesta soijapullosta? Mennyt monelta ohi
Mitä erityistä on punakorkillisen soijapullon kaatonokassa, ja mikä piilo-omaisuus löytyy maustepurkin korkista? Katso videolta kolme näppärää maustekikkaa.
Perinteinen soijakastikepullo on monelle suomalaiselle tuttu juttu sekä ravintoloista että omasta kotikeittiöstä. Soijakastiketta käytetään niin ruoanlaitossa kuin maustamisessakin, ja kastike on oleellinen lisuke esimerkiksi sushia nautittaessa.
Suurin osa soijakastikkeen ystävistä lienee törmännyt legendaariseen punaisella korkilla varustettuun soijakastikepulloon.
Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottin jo vuonna 2018, punakorkkinen soijapullo sai alkunsa vuonna 1961 japanilaisen teollisuusmuotoilija Kenji Ekuanin käsissä. Hän suunnitteli ikonista soijapulloa yli kolmen vuoden ajan Kikkomanille ja prototyyppejäkin testattiin useampi sata.
Käytännöllisen pullon idea on, että soijakastiketta voidaan annostella ruokaan pieninä määrinä tai jopa tipottain ilman sotkua. Pullossa piileekin nerokas juju tätä ajatellen. Oletko sinä koskaan tajunnut tätä yksityiskohtaa soijapullosta?
Mikä nerokas yksityiskohta piilee soijapullon korkissa? Katso videolta kolme näppärää maustekikkaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"