Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Oletko ikinä hoksannut tätä asiaa punakorkillisesta soijapullosta? Mennyt monelta ohi

1:01img
Julkaistu 09.08.2021 16:56

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Mitä erityistä on punakorkillisen soijapullon kaatonokassa, ja mikä piilo-omaisuus löytyy maustepurkin korkista? Katso videolta kolme näppärää maustekikkaa.

Perinteinen soijakastikepullo on monelle suomalaiselle tuttu juttu sekä ravintoloista että omasta kotikeittiöstä. Soijakastiketta käytetään niin ruoanlaitossa kuin maustamisessakin, ja kastike on oleellinen lisuke esimerkiksi sushia nautittaessa.

Suurin osa soijakastikkeen ystävistä lienee törmännyt legendaariseen punaisella korkilla varustettuun soijakastikepulloon. 

soijakastike Kikkoman

Ikoninen soijakastikepullo täyttää tänä vuonna jo 60 vuotta.

Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottin jo vuonna 2018, punakorkkinen soijapullo sai alkunsa vuonna 1961 japanilaisen teollisuusmuotoilija Kenji Ekuanin käsissä. Hän suunnitteli ikonista soijapulloa yli kolmen vuoden ajan Kikkomanille ja prototyyppejäkin testattiin useampi sata.

Käytännöllisen pullon idea on, että soijakastiketta voidaan annostella ruokaan pieninä määrinä tai jopa tipottain ilman sotkua. Pullossa piileekin nerokas juju tätä ajatellen. Oletko sinä koskaan tajunnut tätä yksityiskohtaa soijapullosta?

Mikä nerokas yksityiskohta piilee soijapullon korkissa? Katso videolta kolme näppärää maustekikkaa.

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka