Erilaisia juomasekoituksia voi tehdä loputtomasti, mutta harvoista drinkeistä saa näin oudoilla ainesosilla yhtä maukkaita.
Helsingissä sijaitsevan Hotel Lilla Robertsin yhteydessä toimiva Bar Lilla e tarjoaa massasta poikkeavia cocktaileja, jotka saattavat kuulostaa monesta erittäin kummallisilta.
Mustekalan muste antaa väriä
Yksi Bar Lilla e:n erikoisimmista drinkeistä lienee juoma, johon käytetään mustekalan mustetta. Baarin perustajajäsenen, baarimikko Jarkko Issukan mukaan muste ei ole turhaan osa cocktailia.
– Mustekalan musteen on tarkoitus tuoda juomaan väriä. Halusimme sitruunaiseen cocktailiin mustan efektin mukaan, Issukka kertoo.
Liquorice root & Lemon -nimiseen drinkkiin tulee mustekalan musteen lisäksi muun muassa kanelia ja sen tarjoiluasia koristellaan syötävillä kukkasilla ja tuhkalla.
Luut eivät ole ainoastaan koirille
Bones & Tomatoes -cocktailin esikuvana toimii Bloody Mary. Normaalista tomaattisesta drinkistä sen erottaa paahdettu luu.
– Juomaa varten valmistetaan luuvodka. Luut paahdetaan uunissa, jonka jälkeen ne laitetaan vodkan kanssa pussiin, jota uitetaan tunti 52-asteisessa vedessä, Issukka paljastaa.
Paahdettu luu ei ainoastaan tee juomasta mielenkiintoista, vaan antaa sille ominaisen maun. Perinteiseen Bloody Maryyn haluttiin saada barbecuemaista makua, joten luu pääsikin osaksi tätä mielenkiintoista cocktailia.
– Maku on selkeästi sellainen, jota moni on maistanut esimerkiksi lihakeitossa. Maku on suolainen ja vahva. Sellaisenaan luuvodka on äärimmäisen vaikeasti lähestyttävä, mutta toimii erinomaisesti kyseisessä cocktailissa, Issukka kertoo.