Ravintolakohu: Michelin-tähtikokki on piilottanut ruokiin jo pidemmän aikaa kielletyn lisämausteen – "Asiakkaiden ei tarvitse tietää totuutta"
Michelin-tähtiravintoloissa Isossa-Britanniassa työskennellyt kokki on myöntänyt maustaneensa vegaanisia ruokia eläinperäisillä ainesosilla.
Lontoossa sijaitsevassa Tamarind-ravintolaketjussa työskentelevä keittiömestari Karunesh Khanna on jäänyt kiinni asiakkaiden huijaamisesta. Khanna on myöntänyt maustaneensa intialaisravintolan vegaanisia curryruokia valmiilla Knorrin kanaliemikuutioilla. Keittiömestari on näin halunnut saada ruokiin lisämakua.
Potkut saanut työntekijä paljasti vilpin
Khanna jäi kiinni vilpistään, kun hänen alaisenaan työskennellyt keittiön apulaispäällikkö Mafis Ali sai potkut valitettuaan keittiömestarin maustamistavasta. Ali valitti ensin suoraan Khannalle, joka ei kuitenkaan suostunut luopumaan kanaliemikuutioiden käytöstä. Tämän jälkeen apulaiskeittiöpäällikkö Ali lähetti asiasta sähköpostia ravintolan omistajalle. Omistaja Fateh Dhaliwal ei kuitenkaan reagoinut asiaan toivotulla tavalla, vaan erotti Alin kahdeksi viikoksi.
Asia eteni lopulta työoikeuteen ja nousi julkisuuteen. Tuomari perui Alin erottamisen ja määräsi ravintolan korvaamaan hänelle kuukauden palkan. Tuomarin mukaan ravintolan omistaja ei ollut halunnut, että kukaan puuttuu ravintolan tärkeän tähtikokin toimintaan, jotta ravintolatoiminta ei kärsisi.
Keittiömestari Karunesh Khanna on työskennellyt aiemmin muun muassa Michelin-tähdillä palkituissa hotelliravintoloissa Britanniassa. Kanaliemikuutioita hän käytti kuitenkin ainoastaan Lontoon Sohossa sijaitsevassa Tamarind-ravintolassa. Khannan kollegat olivat kyseenalaistaneet keittiömestarin toimintatavan, mutta hän oli vain todennut tylysti, että ”asiakkaiden ei tarvitse tietää totuutta”. Khanna sai kohusta huolimatta pitää työpaikkansa Tamarindissa.
Lähteet: Finedininglovers, Daily Mail
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"