Kuohuviinin tai samppanjan jäähdyttämiseen on olemassa loistava niksi, jolla pullo jäähtyy jopa tehokkaammin kuin pakastimessa.
Kuohuva kuuluu olennaisesti juhlatilaisuuksiin, mutta vaatii oikeaoppisen jäähdyttämisen. Hetki pakkasessa voi olla nopea apu pullon jäähdyttämiseksi, mutta avuksi löytyy vieläkin tehokkaampi niksi.
Pullo kuohuvaa kylmenee nimittäin kaikkein tehokkaimmin asettamalla pullo astiaan, joka on täynnä jäätä, vettä ja suolaa. Salaisuus piileekin suolassa: suola alentaa jäätymispistettä ja saa pullon näin jäähtymään nopeasti.
Astia kannattaa täyttää puoliksi jäällä ja puoliksi vedellä ja lopuksi lisätä pari ruokalusikallista suolaa seokseen.
Pelkät jääpalat eivät siirrä lämpöä pullosta yhtä tehokkaasti kuin veden ja jään sekoitus, mutta suola tehostaa jäähtymistä entisestään. Kokeile siis tätä niksiä, kun haluat jäähdyttää pullon kuohuvaa hetkessä juomakelpoiseksi.
Pulloa kannattaa myös pyöräyttää muutaman kerran astiassa. Pullo jäähtyy tällä niksillä yleensä jo noin 10–15 minuutissa.
Lähde: Wine Spectator
***
0:36