Tässä on Suomen ainoa yhden ruokalajin ravintola: Aterian valmistus kestää 4–5 päivää

Lemin särällä on yli tuhatvuotinen historia 7:58 Lemin särällä on yli tuhatvuotinen historia
KATSO VIDEO: Millaista on Lemin särä ja kuka on syönyt ravintolassa kaikkien aikojen isoimman annoksen?

Halpa vs. kallis makumatkalla -sarja suuntaa Lemille, jossa maistellaan tuhatvuotisen perinteen mukaisesti valmistettua särää.

Halpa vs. kallis -sarjan kesäisellä erikoiskaudella reissataan perinneherkkujen perässä! Sarjasta tutut maistelijat Fanni ja Petra perehtyvät maakuntien monenlaisiin antimiin.

Halpa vs. kallis makumatkalla -sarja Huomenta Suomessa ja MTV Katsomossa 

Halpa vs. kallis makumatkalla -sarjassa maistellaan suomalaisia perinneherkkuja aina tamperelaisesta pärämätsistä Lemin särään. Luvassa on vauhdikasta torielämää ja rasvaa tihkuavia perinneantimia.

Mikä ihmeen särä?

Kauden kuudennessa jaksossa matka jatkuu Lemille, jossa on tarjolla erittäin pitkät perinteet omaavaa lammasruokaa, Lemin särää. Särä on aikoinaan valittu jopa yhdeksi Suomen seitsemästä ihmeestä.

Tämän perinneruoan valmistus kestää useita päiviä ja vaatii ihan omanlaisensa valmistusastian. 

Lemillä sijaitseva ravintola Kippurasarvi onkin Suomen ainoa yhden ruokalajin ravintola. Särää saa paikan päällä syödä niin monta kierrosta kuin asiakkaalle maistuu.

Miten Lemin särä oikein valmistetaan ja mikä on kaikkien aikojen syöntiennätys?

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.