Tässä on Suomen ainoa yhden ruokalajin ravintola: Aterian valmistus kestää 4–5 päivää
Halpa vs. kallis makumatkalla -sarja suuntaa Lemille, jossa maistellaan tuhatvuotisen perinteen mukaisesti valmistettua särää.
Halpa vs. kallis -sarjan kesäisellä erikoiskaudella reissataan perinneherkkujen perässä! Sarjasta tutut maistelijat Fanni ja Petra perehtyvät maakuntien monenlaisiin antimiin.
Halpa vs. kallis makumatkalla -sarja Huomenta Suomessa ja MTV Katsomossa |
Halpa vs. kallis makumatkalla -sarjassa maistellaan suomalaisia perinneherkkuja aina tamperelaisesta pärämätsistä Lemin särään. Luvassa on vauhdikasta torielämää ja rasvaa tihkuavia perinneantimia.
Mikä ihmeen särä?
Kauden kuudennessa jaksossa matka jatkuu Lemille, jossa on tarjolla erittäin pitkät perinteet omaavaa lammasruokaa, Lemin särää. Särä on aikoinaan valittu jopa yhdeksi Suomen seitsemästä ihmeestä.
Tämän perinneruoan valmistus kestää useita päiviä ja vaatii ihan omanlaisensa valmistusastian.
Lemillä sijaitseva ravintola Kippurasarvi onkin Suomen ainoa yhden ruokalajin ravintola. Särää saa paikan päällä syödä niin monta kierrosta kuin asiakkaalle maistuu.
Miten Lemin särä oikein valmistetaan ja mikä on kaikkien aikojen syöntiennätys?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka