Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tässä on Suomen ainoa yhden ruokalajin ravintola: Aterian valmistus kestää 4–5 päivää

7:58img
KATSO VIDEO: Millaista on Lemin särä ja kuka on syönyt ravintolassa kaikkien aikojen isoimman annoksen?
Julkaistu 21.07.2024 09:44
Toimittajan kuva
Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Halpa vs. kallis makumatkalla -sarja suuntaa Lemille, jossa maistellaan tuhatvuotisen perinteen mukaisesti valmistettua särää.

Halpa vs. kallis -sarjan kesäisellä erikoiskaudella reissataan perinneherkkujen perässä! Sarjasta tutut maistelijat Fanni ja Petra perehtyvät maakuntien monenlaisiin antimiin.

Lue myös: Lemissä vai Lemillä? Testaa, osaatko taivuttaa suomalaisia paikannimiä

Halpa vs. kallis makumatkalla -sarja Huomenta Suomessa ja MTV Katsomossa 

Halpa vs. kallis makumatkalla -sarjassa maistellaan suomalaisia perinneherkkuja aina tamperelaisesta pärämätsistä Lemin särään. Luvassa on vauhdikasta torielämää ja rasvaa tihkuavia perinneantimia.

Mikä ihmeen särä?

Kauden kuudennessa jaksossa matka jatkuu Lemille, jossa on tarjolla erittäin pitkät perinteet omaavaa lammasruokaa, Lemin särää. Särä on aikoinaan valittu jopa yhdeksi Suomen seitsemästä ihmeestä.

Tämän perinneruoan valmistus kestää useita päiviä ja vaatii ihan omanlaisensa valmistusastian. 

Lemillä sijaitseva ravintola Kippurasarvi onkin Suomen ainoa yhden ruokalajin ravintola. Särää saa paikan päällä syödä niin monta kierrosta kuin asiakkaalle maistuu.

Miten Lemin särä oikein valmistetaan ja mikä on kaikkien aikojen syöntiennätys?

Tuoreimmat aiheesta

Halpa vs. kallis