Tätä reseptiä on pakko kokeilla! Uudet perunat saavat täydellisen maun
Huomenta Suomen ruokaohjelman kokki ja ruokabloggaaja Nanna Rintala rakastaa uusia perunoita, mutta ei jaksa syödä niitä aivan koko kesää pelkän voin kanssa.
Suosittua Kaikki äitini reseptit -blogia pitävän kokin sitruunamarinoitujen perunoiden resepti tekee oikeutta uusien perunoiden ainutlaatuiselle maulle ja rakenteelle. Kokeile tarjota raikas perunalisäke esimerkiksi grilliruuan kyljessä.
Nanna Rintalan sitruunamarinoidut uudet perunat
Ainekset:
2 kg tasakokoisia uusia perunoita
1 dl hyvää oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
4 valkosipulinkynttä
1 puntti silputtua persiljaa
suolahiutaleita
mustapippuria
Keitä puhdistetut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, kaada vesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa kuumassa kattilassa talouspaperin tai keittiöpyyhkeen alla hetken.
Valmista marinadi sekoittamalla yhteen öljy, sitruunamehu, murskattu valkosipuli ja persilja. Kaada marinadi vielä haaleiden perunoiden päälle, sekoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nauti! Jos perunat ovat vielä liian kuumia, saattaa valkosipuli muuttua sinertäväksi.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"