Täytetyt kasvikset ovat loistava tapa hyödyntää tähteitä ja syödä kasviksia entistä maukkaammalla tavalla. Ostin viikonloppuna lampaan jauhelihaa ja munakoisoa ilman sen suurempaa visiota. Koska puutarha tuottaa ähkymäärää kesäkurpitsaa, päätin yhdistää nämä kasvikset ja lihan keskenään. Paistoin saman lihan isossa erässä ja jaoin sen kriittisellä hetkellä omanlaisiksi seoksiksi. Kesäkurpitsaohjeen löydät tästä.
Täytetyt munakoisot
neljälle (yhdessä täytetyn kesäkurpitsan kanssa)
2 munakoisoa
oliiviöljyä
2 tomaattia, siivutettuna
Täyte:
300 g lampaan jauhelihaa
1 sipuli, hienonnettuna
oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
50 g paahdettuja pinjansiemeniä
o,5 tl kanelia
suolaa
pippuria
Tomaattikastike:
0,5 prk tomaattimurskaa
0,5 tl kanelia
1 dl vettä
1 tl sokeria tai hunajaa
suolaa
pippuria
Halkaise munakoisot ja sirottele päälle suolaa. Anna tekeytyä 20 min ja pyyhi neste pinnalta. Tee tomaattikastike. Sekoita ainekset kattilassa ja anna hautua miedolla lämmöllä 20 min. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Koverra munakoisoista sisus pois niin, että niistä tulee "veneitä". Hienonna sisus. Kuumenna paistinpannu. Lorauta sille oliiviöljyä. Kuullota sipulia muutama minuutti. Kippaa mukaan jauheliha, valkosipuli ja munakoison sisus. Kun liha on ruskistettu, laita mukaan pinjansiemenet. Sekoita. Laita munakoisoveneet pellille tai vuokaan. Täytä ne jauheliha-munakoisoseoksella. Kaada päälle tomaattikastiketta. Asettele pinnalle tomaattiviipaleet. Kypsennä uunissa n. 45 min.