Ei enää ikinä harmaata ja vetistä jauhelihaa – tämä Bon Appetit -ruokalehden paistokikka todella toimii. Katso videolta vinkit jauhelihan paistamiseen.
Jauhelihan paistaminen onnistuu ainakin periaatteessa kömpelömmältäkin kotikokilta. Käytännössä moni sortuu kuitenkin kypsentämään jauhelihan niin, että lopputulos muistuttaa enemmän harmaata, vetistä mössöä kuin kauniisti ruskistunutta lihaa.
Jos paistat jauhelihan oikein, saat nauttia mehukkaammasta ja kauniimmasta lopputuloksesta.
Näin paistat jauhelihasta täydellistä
Ota jauheliha ensin jääkaapista, kuivaa sen pinta talouspaperilla ja anna sen olla huoneenlämmössä puolisen tuntia. Huoneenlämpöisen lihan ansiosta jauheliha ei kiehu pannulla muuttuessaan kylmästä kuumaksi liian nopeasti. Näin vältät myös harmaan mössön.
Kuumenna tämän jälkeen mieluiten valurautainen pannu ja lisää siihen hieman öljyä. Laita jauheliha pannulle ja paina sitä hieman lastalla pannua vasten. Jätä sitten jauheliha paistumaan pannulle koskematta siihen, jotta pinta ruskistuu.
Katso videolta, miten jauhelihan paistaminen onnistuu alusta loppuun täydellisesti.
Lähde: Bonappetit
LUE MYÖS: Nyt tarkkana, jos sinulta löytyy jauhelihaa pakastimesta: Älä vaan tee tätä virhettä
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran kesällä 2020.