Miten tunnistaa käyttökelpoisen kurpitsan? Lue näppärät vinkit laadukkaan kurpitsan valintaan.
Ennen kauppaan lähtöä valitse oikea kurpitsalajike käyttötarkoituksen mukaan.
LUE MYÖS: Jopa satoja erilaisia! Tunnetko yleisimmät kurpitsalajikkeet?
Makeat lajikkeet ovat parhaimmilaan piirakoissa, kun taas kuivemmat ja kiinteämmät lajikkeet soveltuvat parhaiten keittoihin ja patoihin.
Hyvä yksilö on painava ja kiinteä
Kaupassa kannattaa etsiä mahdollisimman tuore ja laadukas yksilö. Valitse kurpitsa joka on kokoonsa nähden painava ja tuntuu kiinteältä. Tuore kurpitsa on väriltään tasainen ja varsi on tukevasti paikoillaan. Myös vihreä varsi on merkki tuoreesta yksilöstä.
Kurpitsan pohja voi myös auttaa valitsemaan tuoreen yksilön. Käännä kurpitsa ylösalaisin ja paina pohjassa olevaa painaumaa peukalolla. Jos painauma joustaa tai antaa periksi, kurpitsa on todennäköisesti vanha.
Älä ole kuitenkaan liian huolissasi pienistä pintavioista, sillä ne eivät vaikuta lainkaan kurpitsan makuun.
Lähde: allaboutpumpkins.com