Tiesitkö? Klementiineistä voi valmistaa yllättävän herkun – täydellinen makuyhdistelmä Amandan marenkikääretortussa
Vuoden 2019 Koko Suomi leipoo -ohjelman voittaja Amanda Alilonttinen vinkkaa, miten klementiinejäkin voi käyttää leivonnassa. Katso videolta, miten valmistuu herkullinen klementiinihilloke ja nappaa marenkikääretortun resepti.
Vuoden 2019 Koko Suomi leipoo -ohjelman voittaja Amanda Alilonttinen loihti mahtavan marenkikääretortun, joka sopii mainiosti vaikka joulupöytään. Marenkikääretortun sisällä maistuu hasselpähkinämousse sekä klementiinihilloke.
Kääretortun valmistukseen Amanda antaa pari hyvää vinkkiä.
– Älä paista pohjaa liikaa, jottei siitä tule liian jäykkä. Muuten marenki repeilee. Pohja kannattaa tehdä samana päivänä, kun aiot täyttää tortun. Käärittynä torttu säilyy hyvänä ja voit syödä seuraavanakin päivänä, Amanda sanoo.
Moni ei ehkä tule ajatelleeksi, että myös satokauden sitrushedelmistä voi valmistaa hilloa. Amanda kertoo bonganneensa Satokausikalenterista klementiinihillokkeen ohjeen, joka osoittautui täydelliseksi. Klementiinihilloke oli täydellinen makupari marenkikääretortulle.
Katso videolta, miten klementiinihilloke valmistuu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku