Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tiesitkö? Klementiineistä voi valmistaa yllättävän herkun – täydellinen makuyhdistelmä Amandan marenkikääretortussa

1:29img
Julkaistu 20.12.2020 18:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Vuoden 2019 Koko Suomi leipoo -ohjelman voittaja Amanda Alilonttinen vinkkaa, miten klementiinejäkin voi käyttää leivonnassa. Katso videolta, miten valmistuu herkullinen klementiinihilloke ja nappaa marenkikääretortun resepti.

Vuoden 2019 Koko Suomi leipoo -ohjelman voittaja Amanda Alilonttinen loihti mahtavan marenkikääretortun, joka sopii mainiosti vaikka joulupöytään. Marenkikääretortun sisällä maistuu hasselpähkinämousse sekä klementiinihilloke. 

Kääretortun valmistukseen Amanda antaa pari hyvää vinkkiä.

– Älä paista pohjaa liikaa, jottei siitä tule liian jäykkä. Muuten marenki repeilee. Pohja kannattaa tehdä samana päivänä, kun aiot täyttää tortun. Käärittynä torttu säilyy hyvänä ja voit syödä seuraavanakin päivänä, Amanda sanoo. 

Moni ei ehkä tule ajatelleeksi, että myös satokauden sitrushedelmistä voi valmistaa hilloa. Amanda kertoo bonganneensa Satokausikalenterista klementiinihillokkeen ohjeen, joka osoittautui täydelliseksi. Klementiinihilloke oli täydellinen makupari marenkikääretortulle.

Katso videolta, miten klementiinihilloke valmistuu.

NAPPAA RESEPTI:  Marenkikääretorttu klementiinihillokkeella ja hasselpähkinämoussella

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka