Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tomaattikikka, joka sinunkin kannattaa opetella – parantaa monia ruokia

0:30img
KATSO VIDEO: Näin kalttaat eli kuorit tomaatit.
Julkaistu 13.05.2024 16:43

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Oletko koskaan kuullut tomaattien kalttaamisesta? Kalttaus tarkoittaa yksinkertaisesti kuorimista. Katso videolta, miten tomaatit kaltataan.

Salaattia tehdessä tuskin tarvitsee koskaan miettiä tomaattien kuorimista – paahdettuja uunitomaatteja valmistaessa kuorien poistaminen olisi suorastaan virhe, sillä tomaatin sisukset vain "sulaisivat" uuniin. 

On kuitenkin tilanteita, jolloin tomaattien kuoriminen voi olla kannattavaa. Kuorilla ja hedelmälihalla on erilainen rakenne ja kuoret voivat jäädä hieman sitkeinä paloina häiritsevästi kastikkeisiin tai keittoihin.

Jos haluat esimerkiksi silkkisenpehmeää sosekeittoa ilman tomaatin kuoria, on järkevää kaltata tomaatit! Miten tomaattien kalttaus eli kuoriminen sitten onnistuu?

Katso videolta superhelppo menetelmä tomaatin kalttaamiseen!

Lue myös: Helmi-, luumu-, terttu- vai kirsikkatomaatti? Tässä suosikkitomaattien erot

Lue myös: Ethän tee näin tomaateille? Asiantuntija muistuttaa seurauksista: "Maku muuttuu pliisuksi ja rakennekin kärsii"

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran toukokuussa 2022.

Tuoreimmat aiheesta

Ruokaniksit