Tomaattikikka, joka sinunkin kannattaa opetella – parantaa monia ruokia
Oletko koskaan kuullut tomaattien kalttaamisesta? Kalttaus tarkoittaa yksinkertaisesti kuorimista. Katso videolta, miten tomaatit kaltataan.
Salaattia tehdessä tuskin tarvitsee koskaan miettiä tomaattien kuorimista – paahdettuja uunitomaatteja valmistaessa kuorien poistaminen olisi suorastaan virhe, sillä tomaatin sisukset vain "sulaisivat" uuniin.
On kuitenkin tilanteita, jolloin tomaattien kuoriminen voi olla kannattavaa. Kuorilla ja hedelmälihalla on erilainen rakenne ja kuoret voivat jäädä hieman sitkeinä paloina häiritsevästi kastikkeisiin tai keittoihin.
Jos haluat esimerkiksi silkkisenpehmeää sosekeittoa ilman tomaatin kuoria, on järkevää kaltata tomaatit! Miten tomaattien kalttaus eli kuoriminen sitten onnistuu?
Katso videolta superhelppo menetelmä tomaatin kalttaamiseen!
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran toukokuussa 2022.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa