Suomen kokkimaajoukkue voitti kultaa Saksassa järjestetyissä kokkiolympialaisissa.
Suomen kokkimaajoukkue nappasi historiallisesti kultaa Saksan Stuttgartissa järjestetyissä kokkiolympialaisissa. Kyseessä on Suomen ensimmäinen kultamitali kokkikilpailuissa, joita pidetään yhtenä alan alan arvostetuimmista.
Jos kuva ei näy, katso se täältä.
Suomen joukkueen kisarupeama lähti kultatasolla käyntiin jo ensimmäisenä kilpailupäivänä sunnuntaina. Kisaurakka käynnistyi Chef’s Table -tehtävällä, jossa tarjoiltiin seitsemän ruokalajin menu kymmenelle hengelle ja kahdelle tuomarille.
Keskiviikkona oli vuorossa Restaurant of Nations -kilpailu, jossa joukkueet valmistivat kolmen ruokalajin menun 110 vieraalle.
Suomen kokkimaajoukkue on perustettu vuonna 2010. Kokkimaajoukkue edustaa kilpailuissa suomalaista ruokakulttuuria. Kokkiolympialaiset on puolestaan joka neljäs vuosi käytävä kansainvälinen kokkikilpailu.
Näiden kahden kisasarjan pisteytykset laskettiin yhteen ja Suomen joukkueen pisteet ylsivät ensimmäistä kertaa ikinä olympiakultaan.
Suomalaisen ruoan ilosanomaa maailmalle
Paikalla kisoissa joukkueen sponsorin edustajana ollut Tero Nevalainen kertoo joukkueen toiminnanjohtaja Jenni Bergströmin ja kapteeni Kari Julinin olleen jännittyneitä Chef’s Table -osion jälkeen. Siitä huolimatta joukkueessa oltiin vahvasti sitä mieltä, että nyt on käsillä Suomen vuosi.
– Ja niin siinä sitten kävi. Kymmenesosan kokonaisbudjetilla siitä, mitä rakkaat länsinaapurimme tekevät, Suomen kokkimaajoukkue vie suomalaisen ruoan ilosanomaa maailmalle, Nevalainen iloitsee.
Toiseksi kokkiolympialaisissa sijoittui tällä kertaa Sveitsi ja kolmanneksi Islanti.