Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Törkeän hyvä juoma raparperista – oletko jo kokeillut viilentävää tonicia?

raparperi cocktail mocktail drinkki
Shutterstock
Julkaistu 09.06.2019 14:00

Emmi Niiniaho

Raparperi antaa mocktailiin mukavan kirpeän maun. Yllätyselementtinä juomassa voi käyttää katajanmarjoja.

Kuuluvatko mocktailit jo juomarepertuaariisi? Ota tästä haltuusi ihanan kesäinen raparperidrinkki, jota voi huoletta tarjoilla kaiken ikäisille. Juotavien valmistelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä raparperiliemen pitää antaa hautua tunnin ajan ennen siivilöimistä. Jos lientä jää yli, se säilyy jääkaapissa viikon ajan.

Lue myös: Baarimestari enteilee: Kesällä 2019 juodaan pitkiä ja raikkaita drinkkejä

Jos haluat tehdä juomasta alkoholillisen version, koita lisätä siihen esimerkiksi hieman giniä.

Raparperitonic (8 annosta)

200 g raparperia
​​​​​​​(2 rkl katajanmarjoja)
4 dl vettä
4 rkl vaaleaa siirappia
1,5 dl sitruunamehua
1 litra tonic-vettä
jäitä

raparperi cocktail mocktail drinkki

Mocktailin voi koristella esimerkiksi raparperilla, yrteillä tai limeviipaleella.

Puhdista raparperi ja pilko se pieniksi palasiksi. Rouhi katajanmarjat hienommaksi. Lisää raparperi ja katajanmarjat kattilaan. Lisää vesi ja siirappi. Kiehauta seos ja anna poreilla kahden minuutin ajan. Ota kattila pois levyltä ja anna hautua tunnin ajan. Siivilöi seos ja anna sen jäähtyä.

Täytä lasit jäillä ja jaa niihin raparperiliemi ja sitruunamehu. Pidennä juomat tonic-vedellä ja sekoita kevyesti.

Kokeile myös: Houkutteleva cocktail-kannu viikonloppubrunssille

Lähde: Allt om Mat

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka