Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tuliko otettua liikaa? Nämä viisi tuttua ruoka-ainetta tarjoavat helpotusta krapulaan

7:49img
Miksi krapulat pahenevat vanhetessa?
Julkaistu 01.01.2019 08:03

Emmi Niiniaho

Tiettyjen ruokien syöminen helpottaa jyskyttävää päänsärkyä ja pahoinvointia.

Vaikka joisi vain muutaman lasillisen, seuraavana aamuna saattaa olla krapulainen olo, jos unohti juhlan tuoksinassa hörppiä välillä myös vettä. Kaikkien pitäisi osata juoda vastuullisesti, mutta joskus vointi on sen mukainen, kuin juna olisi ajanut yli muutamaankin otteeseen.

Lue myös: 10 yllättävää faktaa punajuuresta – parantaa krapulan ja tekee onnellisemmaksi

Kaikilla on omia varmaksi taattuja krapulan parannuskeinojaan, mutta alla olevasta listauksesta voit saada lisävinkkejä huonovointisuuden parantamiseen. Unohtamatta tietenkään runsasta veden juontia! 

1. Banaanit

shutterstock_2556461

Banaani paikkaa nestehukan aiheuttamia oireita kehossasi.

Hormonitoiminta, joka auttaa pitämään vettä kehossa häiriintyy, kun ihminen nauttii alkoholia. Tämä johtaa kehon kuivumiseen ja elektrolyyttien, kuten kaliumin ja natriumin vähenemiseen.

Banaaneissa on rutkasti kaliumia, joten niiden syöminen voi auttaa täyttämään taas kehosi varantoja, jos olosi on pahasti nestehukkainen.

2. Suolakurkut

Suola sisältää natriumia, jota keho menettää, kun podet nestehukkaa. Luonnollisesti suolakurkuissakin on siis runsaasti natriumia, joten niiden popsiminen voi korvata krapulan aiheuttaman natrium-vajauksen kehossasi.

3. Keksit


Kekseistä saat nopean energiapiikin.

Keksit sisältävät nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja, joista saa nopean energiapiikin, jos verensokerisi on alhaalla.

Kun maksa prosessoi alkoholia, se ei enää keskity verensokerin säätelyyn. Tämän vuoksi runsaan juomisen jälkeen varsinkin diabetesta sairastavat saattavat kokea verensokerinsa laskeneen.

4. Avokadot

Myös avokadot sisältävät kaliumia, jonka puutteesta keho kärsii nestehukan seurauksena.

Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että avokadot sisältävät yhdisteitä, jotka suojaavat maksavaurioilta.

5. Appelsiinit

shutterstock_293644886

Appelsiinien C-vitamiini tukee tärkeän antioksidantin toimintaa.

Appelsiineissa on runsaasti C-vitamiinia, mikä saattaa estää kehoasi menettämästä glutationia alkoholin juomisen seurauksena. Glutationi on tärkeä antioksidantti, joka auttaa kehoa pääsemään eroon alkoholin myrkyistä.

Appelsiineja syömällä saatat saada tarvittavan annoksen C-vitamiinia ja jopa parantaa karmaisevan krapulaisen olosi.

Lähde: DailyStar 

Tuoreimmat aiheesta

Alkoholi