Singaporelaiset tutkijat ovat kehittäneet jotain täysin uutta, jota varmasti useampi viininystävä kokeilisi mielellään.
Singaporen kansallisen yliopiston tutkijat ovat kehittäneet täysin uudenlaisen alkoholijuoman soijapavuista. Juoma tehdään fermentoimalla tofusta. Viinin tekeminen vie kolme viikkoa, ja siinä on noin 7-8 prosenttia alkoholia.
Tofusta tehtyä juomaa on kuvailtu makeaksi, hedelmäiseksi ja kukkaiseksi sekä sake-juoman tyyppiseksi. Juoman nimettiin Sachiksi, joka tarkoittaa japanin kielellä ”kukoistavaa viisautta”.
Alkoholipitoisuudestaan huolimatta Sachin väitetään sisältävän myös monia terveydelle hyviä aineita, kuten kalsiumia, probiootteja ja jopa antioksidantteja, jotka auttavat parantamaan luu- ja sydän terveyttä sekä ehkäisevät syöpää.
Yksi viinin hyvistä puolista on myös se, että se tehdään hukkaan menevistä ainesosista. Tämän viinin juominen on siis suorastaan ekoteko! Sachi tehdään nimittäin tofun valmistamiseen tarvittavasta osasta, joka yleensä heitetään pois.
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.