Kokeile perunoiden sijaan valmistaa lisukkeeksi bataattia, josta voi valmistaa helposti myös ranskalaisia – ilman rasvakeitintä!
Bataatti on terveellinen herkku, jolla on helppo korvata vaihtelun vuoksi suomalaisille erityisen tuttu peruna. Poimi vinkit bataattiranskalaisten valmistamiseen!
Bataatti sisältää enemmän energiaa kuin peruna. Bataatissa on myös paljon ravintokuitua, C-vitamiinia, A-vitamiinin esiastetta eli beetakaroteenia sekä B6-vitamiinia. Jotta bataateista valmistuisi terveellinen vaihtoehto ranskalaisille, kannattaa ne kypsentää rasvakeittimen sijaan uunissa.
Kun bataatista tekee ranskalaisia, voi bataatin joko kuoria, tai kypsentää kuorineen. Bataatin huuhtelun jälkeen kannattaa olla tarkkana, että bataatti on varmasti kuiva, sillä kosteasti bataatista valmistuu herkästi löysiä ranskalaisia.
Bataattiranskalaiset
2–3 annosta
1 suuri bataatti
merisuolaa
mustapippuria
korkealaatuista oliiviöljyä
Lämmitä uuni 230 asteeseen.
Pese bataatti ja kuivaa se huolellisesti.
Pilko bataatti ranskalaisten muotoon.
Levitä ranskalaiset uunipellille ja mausta.
Pirskottele päälle oliiviöljyä.
Paista ranskalaisia 15 minuutin ajan, kääntele niitä ja paista vielä 10 minuuttia.
Lähteet: wikipedia, instructables.com, blackdoctor.com
MTV LIFESTYLE