Suussasulavat fudget valmistuvat helposti myös silloin, kun herkkujen loihtimiselle ei ole uhrata hurjasti aikaa.
Helpolla reseptillä fudget voi valmistaa alle viidessä minuutissa – ja tämän jälkeen niiden on syytä antaa jähmettyä jääkaapissa noin tunnin ajan. Viiden minuutin maapähkinäfudget ovat siis oivallista herkkua silloin, kun vieraita on tulossa, mutta jälkiruokaan ei ole aikaa panostaa.
TÄRKEÄÄ! Tämä nopeasti valmistuva herkku ei säily huoneenlämmössä pitkiä aikoja. Tästä syystä kannattaa olla tarkkana, että fudget otetaan pois pakastimesta vasta juuri ennen tarjoilua.
Viiden minuutin maapähkinäfudget
2,4 dl maapähkinävoita
0,6 dl sulatettua kookosrasvaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
0,25 tl merisuolaa
0,5 tl vaniljaesanssia tai aitoa vaniljaa
Sekoita kaikki ainesosat keskenään. Kaada seos pieneen voideltuun uunivuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja anna seoksen jähmettyä tunnin verran pakastimessa. Leikkaa veitsellä fudge sopiviksi suupaloiksi. Herkuttele!
Lähde: skinnyms.com