Ruotsin Järpenissä sijaitseva, keittiömestari Magnus Nilssonin luotsaama ravintola Fäviken Magasinet sulkee ovensa lopullisesti joulukuussa.
Yllä olevalla videolla kerrotaan, miten Michelin-tähdet vaikuttavat ravintoloihin.
Maailman parhaiden ravintoloiden listalle yltänyt, keskellä korpea sijaitseva kulttiravintola Fäviken Magasinet lopettaa toimintansa. Ravintolan tunnettu keittiömestari Magnus Nilsson ilmoittaa julkisessa kirjeessään Fävikenin kymmenvuotisen tarun päättyvän joulukuussa 2019. Ravintolalla on kaksi Michelin-tähteä.
Jos kuva ei näy, katso se täältä.
Nilsson haluaa kiittää tiimiään, asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneitaan uskomattomista yhteisistä vuosista. Päätös on ollut vaikea, mutta välttämätön.
– Kun olen lopettanut täällä, aion viettää aikaa perheeni kanssa, tutkiskella itseäni, kalastaa, tehdä puutarhatöitä, kirjoittaa, levätä ja kuntoutua niin fyysisesti kuin henkisestikin. En aio valehdella, olen hieman väsynyt kaiken tämän ravintolan eteenpäin kehittämisen jälkeen.
Lopuksi keittiömestari pahoittelee ja toteaa, ettei aio antaa enää haastatteluja medialle asiaa koskien. Nilsson aikoo nauttia täysillä viimeisestä puolivuotisesta ravintolassaan.
– Toivottavasti ymmärrätte. Hyvää jatkoa ja vielä kerran kiitos. Olette kaikki olleet mahtavia, Nilsson päättää kirjeensä.
Fäviken Magasinet kahmi kymmenen vuoden aikana lukuisia ravintola-alan palkintoja ja sijoituksia parhaiden ravintoloiden listoilta. Vuonna 2018 Fäviken ylsi 100 maailman parhan ravintolan listauksella sijalle 67. Parhaimmillaan ravintola oli sijalla 41 vuonna 2016. Fävikenillä on lisäksi kaksi Michelin-tähteä. Ravintola on täyteen varattu sulkemiseensa saakka.