Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Yleinen moka voi pilata kahvin maun – teethän sinäkin suodatinpussille aina näin ennen käyttöä?

0:43img
Videolla esitellään kätevä kahvinkeittoniksi, joka kannattaa painaa mieliin.
Julkaistu 19.02.2019 07:03

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Oikeankokoisen suodatinpaperin valinta sekä reunojen taittelu ovat avainasemassa silloin, kun haluat keittää hyvää kahvia. Suodatinpaperit voi halutessaan myös kastella ennen käyttöä. 

Suodatinpussien huuhteleminen on tapa, jota monet kahviammattilaiset suosittelevat parhaimman lopputuloksen saamiseksi. Suodatinpaperit suositellaan kastelemaan ennen käyttöä muutamastakin eri syystä.

Ensinnäkin kastelu auttaa minimoimaan paperin maun, minkä ansiosta kahvin omat aromit pääsevät paremmin esille ja koko vesimäärä pääsee imeytymään kahvijauheeseen. Lisäksi kastelu auttaa pitämään suodatinpaperin tiivisti paikoillaan.

Vaikka asiantuntijat suosittelevat suodatinpaperin kastelua, tärkeämpää on kuitenkin se, millaisen suodatinpaperin keittimeensä oikein valitsee. 

suodatinpaperi

Suodatinpaperin valintaan kannattaa kiinnittää huoimota.

Laadukas suodatinpaperi ei siirrä makua juomaan

Kahvia keittäessä tärkeää on valita juuri omaan keittimeen sopivia, oikeankokoisia ja -muotoisia suodatinpapereita. Lisäksi suodatinpaperin reunat tulee taitella ennen käyttöä.

Näiden konstien ansiosta kahvipurut eivät pääse valumaan reunojen yli, eivätkä suodatinpussin saumat aukea. Nämä seikat takaavat, etteivät pannuun eksyneet kahvipurut pääse pilaamaan makunautintoasi. 

LUE MYÖS: Miksi työpaikan kahvi maistuu aina pahalta? Asiantuntijalla on tähän ikuisuusongelmaan selitys

Jos kahvin haluaa onnistuvan mahdollisimman hyvin, kannattaa valita laadukas, happivalkaistu suodatinpaperi, joka ei siirrä makua lopulliseen juomaan.

Lähde: Paulig

Tuoreimmat aiheesta

Kahvi