Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Yrttinen frittikuha, kurkkusalaatti ja limemajoneesi

Julkaistu 21.02.2019 07:00

Simppelin valloittava kuha-annos on frittauksesta huolimatta raikas.

Frittiruoissa tulee ensimmäisenä mieleen rasvaisuus ja epäterveellisyys. Tässä fressi vaihtoehto kuhasta, joka maistuu milloin vain. Saat toki runsautta lisää tekemällä vielä lisää lisukkeita, mutta tällaisena raikkaan kurkkusalaatin, limemajoneesin ja vaikka muutaman salaatinlehden kanssa tarjoiltuna annos maistuu mielestäni parhaimmalta. Tästä voi tehdä helpolla myös ruokaisamman salaatin ja laittaa ainekset salaattipedin päälle.

VINKKI! Voit korvata kuhan millä tahansa vaalealihaisella kalalla.

HUOM! Uusimmat ruokaseikkailut näet Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) sekä Twitterissä.

Yrttistä frittikuhaa kurkkusalaatilla ja limemajoneesilla
4 hlölle
500 g kuhafileetä tai muuta vaalealihaista kalaa
1-1,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa, kevyesti vispattuna
3-4 dl korppujauhoja
1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. ruohosipulia, persiljaa, basilikaa
auringonkukka- tai rypsiöljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria

Kurkkusalaatti:
1 keskikokinen kurkku
muutama cornichon-pikkusuolakurkku
2 rkl tilliä
0,5 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

Limemajoneesi:
1 kananmunankeltuainen
1 tl dijon-sinappia
1 limen mehu ja raastettu kuori
2,5 dl auringonkukkaöljyä (tai rypsiöljyä)
suolaa

Tee ensin majoneesi ja laita jääkaappiin maustumaan:
Sekoita yhteen keltuainen, sinappi, limen mehu, kuori ja suola. Kaada öljy sekaan asteittain hitaasti lorottaen ja koko ajan sekoittaen (helpointa sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella). Varo, ettei seos juoksetu. Maista lopussa ja mausta mieluisaksi.

Tee sitten kurkkusalaatti:
Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Palastele suolakurkut. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja mausta mieleiseksi suolalla ja pippurilla. Huom, lisää suola vasta vähän ennen tarjoilua, ettei se ime kurkusta nestettä.

Sitten kala:
Kaada öljy kattilaan väh. 5 cm paksuudelta ja laita kuumenemaan 180 asteeseen (ei saa yltää 200 asteeseen).
Sekoita yhteen korppujauhot ja yrttisilppu. Leikkaa kalat sen kokoisiksi palasiksi, että mahtuvat paistumaan kattilassa. Mausta palat suolalla ja pippurilla. Pyörittele kevyesti vehnäjauhoissa. Ravista ylimääräiset jauhot pois ja dippaa kalapalat kananmunaan kauttaaltaan. Pyörittele lopussa korppujauho-yrttiseoksessa. Paista kullanruskeiksi öljyssä ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan. Tarjoile kurkkusalaatin ja limemajoneesin kera.