16.10.2014. Kokeile Akseli Herlevin hirvireseptiä!
Ainekset (4lle)
- 600g hirvenrintaa
- 8 perunaa
- 2 isoa shalottisipulia kuorittuna
- 1dl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
- 1dl tuoretta tilliä, hienonnettuna
- 4cm pala tuoretta piparjuurta
- 2dl kuohukermaa
- 50g voita
- 1/2dl vehnäjauhoja
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Kuutioi hirvenliha ja laita kylmään kattilaan. Lisää kylmää vettä reilusti lihojen yli. Mausta miedosti suolalla ja keitä miedolla lämmöllä 3-3.5h kunnes liha on kypsää ja mureaa. Ota lihat erilliseen astiaan ja keitä lientä kasaan kunnes jäljellä on noin 2-4dl. Sulata voi toisessa kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi ja lisää kokoonkeitettyä lientä joukkoon samalla sekoittaen jotta jauhopaakkuja ei pääse syntymään. Lisää loput liemestä ja kerma. Mausta suolalla, pippurilla ja raastetulla piparjuurella. Lisää lihat takaisin kastikkeen joukkoon ja pidä lämpimänä. Kuutioi sipulit ja perunat. Paista pannulla kunnes perunat ovat kypsyneet. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää viimeiseksi joukkoon hienonnettu persilja. Nostele pyttipannu lautaselle ja lihakastike sen viereen. Koristele hienonnetulla tillillä ja raastetulla piparjuurella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"