Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Anjovismunakas uunissa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Uunimunakas on hieman unohdettu ruokalaji, joka on taatusti menestys ruokapöydässä. Tässä se maustetaan pikantisti tomaatilla, anjoviksella ja juustolla.

Kahdelle-neljälle

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 12-14 anjovisfileetä
  • 2 tomaattia, viipaleina
  • oreganoa, murustettuna
  • 1-2 dl juustoraastetta
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vatkaa maito, jauhot, munat ja suola huolellisesti. Kaada voideltuun uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia kunnes seos alkaa jähmettyä.

2. Ota vuoka uunista, laita päälle tomaattiviipaleita ja peitä ne anjovisfileillä. Ripottele päälle oreganoa ja juustoa.

3. Paista vielä 6-8 minuuttia uunissa kunnes munakas on hyytynyt.

Tuoreimmat aiheesta

Munakas