Anjovismunakas uunissa
Uunimunakas on hieman unohdettu ruokalaji, joka on taatusti menestys ruokapöydässä. Tässä se maustetaan pikantisti tomaatilla, anjoviksella ja juustolla.
Kahdelle-neljälle
- 4 kananmunaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 12-14 anjovisfileetä
- 2 tomaattia, viipaleina
- oreganoa, murustettuna
- 1-2 dl juustoraastetta
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vatkaa maito, jauhot, munat ja suola huolellisesti. Kaada voideltuun uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia kunnes seos alkaa jähmettyä.
2. Ota vuoka uunista, laita päälle tomaattiviipaleita ja peitä ne anjovisfileillä. Ripottele päälle oreganoa ja juustoa.
3. Paista vielä 6-8 minuuttia uunissa kunnes munakas on hyytynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku