Anjovissilakat

Anjoviksen hienostunut suolaisuus ja mausteisuus ei pelkästään sovi Janssonin kiusaukseen, vaan myös maustamaan kaloja kuten haukea ja silakkaa. Tässä anjovikset kääritään silakkafileisiin ja paistetaan silakkalaatikossa.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • 1 pieni prk anjovisfileitä
  • valkopippuria myllystä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 25 g voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Laita pala anjovisfileetä joka silakan lihapuolelle. Säästä anjovispurkin liemi. Kääri silakat kokoon nahkapuoli ulospäin ja laita ne uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle anjovisliemi, mausta jauhetulla valkopippurilla ja kaada päälle kerma.

3. Ripottele päälle korppujauhoja, asettele päälle voinokareita ja paista uunissa noin 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!