Anjovissilakat
Anjoviksen hienostunut suolaisuus ja mausteisuus ei pelkästään sovi Janssonin kiusaukseen, vaan myös maustamaan kaloja kuten haukea ja silakkaa. Tässä anjovikset kääritään silakkafileisiin ja paistetaan silakkalaatikossa.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
- 1 pieni prk anjovisfileitä
- valkopippuria myllystä
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl korppujauhoja
- 25 g voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Laita pala anjovisfileetä joka silakan lihapuolelle. Säästä anjovispurkin liemi. Kääri silakat kokoon nahkapuoli ulospäin ja laita ne uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle anjovisliemi, mausta jauhetulla valkopippurilla ja kaada päälle kerma.
3. Ripottele päälle korppujauhoja, asettele päälle voinokareita ja paista uunissa noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku