Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Anjovissilakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Anjoviksen hienostunut suolaisuus ja mausteisuus ei pelkästään sovi Janssonin kiusaukseen, vaan myös maustamaan kaloja kuten haukea ja silakkaa. Tässä anjovikset kääritään silakkafileisiin ja paistetaan silakkalaatikossa.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • 1 pieni prk anjovisfileitä
  • valkopippuria myllystä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 25 g voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Laita pala anjovisfileetä joka silakan lihapuolelle. Säästä anjovispurkin liemi. Kääri silakat kokoon nahkapuoli ulospäin ja laita ne uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle anjovisliemi, mausta jauhetulla valkopippurilla ja kaada päälle kerma.

3. Ripottele päälle korppujauhoja, asettele päälle voinokareita ja paista uunissa noin 20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Uunisilakka