Artisokan sydämiä ja parsaa
Julkaistu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 450 g parsatankoja
- 400 g valutettuja artisokan sydämiä
- 2 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
- vajaa tl raastettua appelsiininkuorta
- 2 rkl pähkinäöljyä
- 1 tl dijonsinappia
- salaatinlehtiä
- tarjoiluun suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa parsojen sitkeät, puumaiset päät pois ja kuori, jos tarpeen. Kiehuta parsat 10–15 min. Valuta. Leikkaa parsat 2,5 cm paloiksi. Leikkaa artisokansydämet pieniksi lohkoiksi ja sekoita ne parsoihin kulhossa.
Vatkaa kulhossa appelsiinimehu, -kuoriraaste, öljy sekä sinappi. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
Laita salaatinlehdet tarjoiluastiaan ja lisää päälle artisokka-parsaseos. Kaada kastike päälle tarjolle tuotaessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa