Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Béchamelkastike lipeäkalalle

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valkokastikkeeksihan tätä sanotaan, mutta oikea, alkuperäinen nimi on béchamel. Tärkeätä tämän kastikkeen teossa on mm. se, että lisäät suolan vasta aivan lopussa, muuten on vaarana pohjaan palaminen ja/tai kastikkeen juoksettuminen.

Neljälle

  • 7 dl maitoa
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna maito. Sulata voi toisessa kasarissa, ota liedeltä ja sekoita joukkoon jauho.

2. Nosta kasari takaisin liedelle ja ala lisätä maitoa vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja laske sitten lämpö. Keitä aivan hiljaa 3 minuuttia.

3. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile lipeäkalan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lipeäkala