Béchamelkastike lipeäkalalle
Valkokastikkeeksihan tätä sanotaan, mutta oikea, alkuperäinen nimi on béchamel. Tärkeätä tämän kastikkeen teossa on mm. se, että lisäät suolan vasta aivan lopussa, muuten on vaarana pohjaan palaminen ja/tai kastikkeen juoksettuminen.
Neljälle
- 7 dl maitoa
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna maito. Sulata voi toisessa kasarissa, ota liedeltä ja sekoita joukkoon jauho.
2. Nosta kasari takaisin liedelle ja ala lisätä maitoa vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja laske sitten lämpö. Keitä aivan hiljaa 3 minuuttia.
3. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile lipeäkalan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa