Béchamelkastike lipeäkalalle
Valkokastikkeeksihan tätä sanotaan, mutta oikea, alkuperäinen nimi on béchamel. Tärkeätä tämän kastikkeen teossa on mm. se, että lisäät suolan vasta aivan lopussa, muuten on vaarana pohjaan palaminen ja/tai kastikkeen juoksettuminen.
Neljälle
- 7 dl maitoa
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna maito. Sulata voi toisessa kasarissa, ota liedeltä ja sekoita joukkoon jauho.
2. Nosta kasari takaisin liedelle ja ala lisätä maitoa vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja laske sitten lämpö. Keitä aivan hiljaa 3 minuuttia.
3. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile lipeäkalan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi