Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Broileria ja linssimuhennosta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile perinteistä broileria hieman eksoottisemman linssimuhennoksen kanssa. Tarjoile annos kevyen paprikariisin kera.

Ainekset

  • 4 broilerin rintafilettä
  • 1 lime
  • suolaa
  • öljyä paistamiseen

Linssimuhennos

  • 2 dl linssilastuja
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl ruokakermaa 15%
  • suolaa
  • öljyä

Valmistusohje

Mausta broilerit suolalla ja anna maustua kymmenen minuuttia.

Purista limemehu fileiden päälle ja anna maustua toiset kymmenen minuuttia.

Paista pinnat kiinni pannulla öljyssä ja lorauta pannulle tilkka vettä. Anna hautua kannen alla kypsäksi. Aikaa kuluu viitisen minuuttia.

Leikkaa sipuli paloiksi ja kuullota sitä linssilastujen kanssa tilkassa öljyä.

Mausta valkosipulilla ja kaada kerma päälle. Anna hautua muutamia minuutteja, kunnes kattilassa on paksua muhennosta.

Lisää kattilaan vettä tarpeen mukaan. Mausta suolalla.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinfilee