Broileria ja linssimuhennosta

Kokeile perinteistä broileria hieman eksoottisemman linssimuhennoksen kanssa. Tarjoile annos kevyen paprikariisin kera.

Ainekset

  • 4 broilerin rintafilettä
  • 1 lime
  • suolaa
  • öljyä paistamiseen

Linssimuhennos

  • 2 dl linssilastuja
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl ruokakermaa 15%
  • suolaa
  • öljyä

Valmistusohje

Mausta broilerit suolalla ja anna maustua kymmenen minuuttia.

Purista limemehu fileiden päälle ja anna maustua toiset kymmenen minuuttia.

Paista pinnat kiinni pannulla öljyssä ja lorauta pannulle tilkka vettä. Anna hautua kannen alla kypsäksi. Aikaa kuluu viitisen minuuttia.

Leikkaa sipuli paloiksi ja kuullota sitä linssilastujen kanssa tilkassa öljyä.

Mausta valkosipulilla ja kaada kerma päälle. Anna hautua muutamia minuutteja, kunnes kattilassa on paksua muhennosta.

Lisää kattilaan vettä tarpeen mukaan. Mausta suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.