Broileria ja linssimuhennosta
Kokeile perinteistä broileria hieman eksoottisemman linssimuhennoksen kanssa. Tarjoile annos kevyen paprikariisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4 broilerin rintafilettä
- 1 lime
- suolaa
- öljyä paistamiseen
Linssimuhennos
- 2 dl linssilastuja
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl ruokakermaa 15%
- suolaa
- öljyä
Valmistusohje
Mausta broilerit suolalla ja anna maustua kymmenen minuuttia.
Purista limemehu fileiden päälle ja anna maustua toiset kymmenen minuuttia.
Paista pinnat kiinni pannulla öljyssä ja lorauta pannulle tilkka vettä. Anna hautua kannen alla kypsäksi. Aikaa kuluu viitisen minuuttia.
Leikkaa sipuli paloiksi ja kuullota sitä linssilastujen kanssa tilkassa öljyä.
Mausta valkosipulilla ja kaada kerma päälle. Anna hautua muutamia minuutteja, kunnes kattilassa on paksua muhennosta.
Lisää kattilaan vettä tarpeen mukaan. Mausta suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku