Cocktailtartarit muikunmädin kera

Tartar tarkoittaa hienoksi silputtua lihaa tai kalaa, joka tarjoillaan raakana, joten raaka-aineiden tulee olla korkealaatuisia ja äärimmäisen tuoreita. Tarjoile pienet lihatartar-voileivät alkupaloina tai drinkkien tai cocktailien pikkusuolaisina.

Kahdeksalle

  • 500 g todella tuoretta härän sisäfileetä
  • 8 viipaletta Maalahden- tai muuta saaristolaistyyppistä limppua
  • 150 g muikunmätiä

Koristeeksi

  • lehtipersiljaa

Tarjoiluun

  • valkopippuria myllystä

Valmistusohje

1. Jauha liha kahteen kertaan lihamyllyn pienireikäisimmän levyn kautta. Älä mielellään käytä monitoimikonetta, se repii lihasyyt riekaleiksi. Klassinen tapa tehdä tartaria on raaputtaa liha terävällä veitsellä hienonhienoksi silpuksi. Painele jauhettu liha työlaudalle, pirskottele päälle hieman kylmää vettä. Vaivaa hieman lihaa ja katso, miten kauniin syvänpunaista se on.

2. Jaa liha leipäviipaleille ja leikkaa leivät symmetrisiksi. Tee lihan pintaan ruutukuvio veitsellä. Muotoile mädistä pieniä munanmuotoisia pyöryköitä ja aseta ne jokaiselle tartarleivälle. Koristele lehtipersiljalla ja jauha pinnalle hieman valkopippuria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!