Crème Brûlée tähtianiksen ja aprikoosin kera

Aprikoosien on liottava sokeriliemessään yön yli, joten valmistele hedelmät päivää ennen jälkiruoan tarjoilua. Crème Brûleenkin on oltava uunissa tunti, joten nopeasta reseptistä ei ole kyse. Kaiken voi kuitenkin valmistella etukäteen, joten kun on jälkiruoan aika, brûléet voi vain nostaa tarjolle.

Neljälle

  • 1 dl vettä
  • ¾ dl kidesokeria
  • 1 rkl viinaa
  • 6-9 kuivattua aprikoosia

Brûlée

  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 1 dl kulutusmaitoa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 tähtianis
  • 3 munankeltuaista
  • 2 tl raakasokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi, lisää viina ja aprikoosit ja keitä n. 3 minuuttia. Anna aprikoosien liota liemessä muutama tunti, mieluiten yön yli.

2. Sekoita kerma, maito, sokeri ja tähtianis kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja ota kattila liedeltä. Anna levätä 15 minuuttia. Poimi anis pois, vatkaa munankeltuaiset, kaada kermamaito munavaahtoon samalla kovaa vatkaten.

3. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Valuta aprikoosit hyvin ja suikaloi ne, laita aprikoosisuikaleita 4 matalahkon annosvuoan pohjalle. Kaada päälle brûléetaikina. Paista vesihauteessa uunissa n. 1 tunti. Anna jäähtyä kokonaan. Juuri ennen tarjoilua, kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Ripottele raakasokeri brûleiden päälle, laita vuoat uuniin muutamaksi minuutiksi kunnes sokeri on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!