Crème Brûlée tähtianiksen ja aprikoosin kera
Aprikoosien on liottava sokeriliemessään yön yli, joten valmistele hedelmät päivää ennen jälkiruoan tarjoilua. Crème Brûleenkin on oltava uunissa tunti, joten nopeasta reseptistä ei ole kyse. Kaiken voi kuitenkin valmistella etukäteen, joten kun on jälkiruoan aika, brûléet voi vain nostaa tarjolle.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 dl vettä
- ¾ dl kidesokeria
- 1 rkl viinaa
- 6-9 kuivattua aprikoosia
Brûlée
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 1 dl kulutusmaitoa
- 2 rkl kidesokeria
- 1 tähtianis
- 3 munankeltuaista
- 2 tl raakasokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi, lisää viina ja aprikoosit ja keitä n. 3 minuuttia. Anna aprikoosien liota liemessä muutama tunti, mieluiten yön yli.
2. Sekoita kerma, maito, sokeri ja tähtianis kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja ota kattila liedeltä. Anna levätä 15 minuuttia. Poimi anis pois, vatkaa munankeltuaiset, kaada kermamaito munavaahtoon samalla kovaa vatkaten.
3. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Valuta aprikoosit hyvin ja suikaloi ne, laita aprikoosisuikaleita 4 matalahkon annosvuoan pohjalle. Kaada päälle brûléetaikina. Paista vesihauteessa uunissa n. 1 tunti. Anna jäähtyä kokonaan. Juuri ennen tarjoilua, kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Ripottele raakasokeri brûleiden päälle, laita vuoat uuniin muutamaksi minuutiksi kunnes sokeri on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka