Crèpes Prins Bertil
Tämä on suuri klassikko Ruotsin kuningaskunnassa. Paitsi muista avuistaan, nykyisen kuninkaan setä, prinssi Bertil tunnettiin myös herkuttelevana herrana. Tämä herkku sopii alkuruoaksi tai illanistujaisiin. Voit valmistaa ne etukäteen ja vain gratinoida tarjoiluun.
Kuudelle
- 2 munaa
- suolaa
- 2 dl vehnäjauhoa
- 4-5 dl maitoa
Täyte
- 1 pkt, n. 200 g valmista
- hollandaisekastiketta
- 400 g kuorittuja katkarapuja
- 1 nippu tillisilppua
- 1 dl vahvaa juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Vatkaa yhteen ohukaisainekset ja laita turpoamaan jääkaappiin.
2. Silppua katkaravut karkeasti ja kääntele ne hollantilaiskastikkeen joukkoon tillisilpun kera.
3. Paista pienehköjä ohukaisia, mutta vain yhdeltä puolelta. Aseta letut paistamaton pinta ylöspäin leivinpaperille. Laita nokare täytettä jokaiselle, kääri rullalle ja nosta uunivuokaan vieri viereen. Ripottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi nopeasti uunissa, kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka