Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Crèpes Prins Bertil

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on suuri klassikko Ruotsin kuningaskunnassa. Paitsi muista avuistaan, nykyisen kuninkaan setä, prinssi Bertil tunnettiin myös herkuttelevana herrana. Tämä herkku sopii alkuruoaksi tai illanistujaisiin. Voit valmistaa ne etukäteen ja vain gratinoida tarjoiluun.

Kuudelle

  • 2 munaa
  • suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 4-5 dl maitoa

Täyte

  • 1 pkt, n. 200 g valmista
  • hollandaisekastiketta
  • 400 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 nippu tillisilppua
  • 1 dl vahvaa juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Vatkaa yhteen ohukaisainekset ja laita turpoamaan jääkaappiin.

2. Silppua katkaravut karkeasti ja kääntele ne hollantilaiskastikkeen joukkoon tillisilpun kera.

3. Paista pienehköjä ohukaisia, mutta vain yhdeltä puolelta. Aseta letut paistamaton pinta ylöspäin leivinpaperille. Laita nokare täytettä jokaiselle, kääri rullalle ja nosta uunivuokaan vieri viereen. Ripottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi nopeasti uunissa, kunnes juusto on sulanut.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut