Eksoottinen hedelmäsalaatti limettikastikkeen kera

Hedelmäsalaatti on aina päivällisen raikas päätös. Tämän salaatin kruunaa happoinen limettikastike, joka täydentää muiden hedelmien makukirjoa.

Neljälle

  • 20 mansikkaa
  • 2 kiiviä
  • 1 carambola
  • 2 päärynää
  • 1 meloni
  • 1 appelsiini

Limettikastike

  • 2 munankeltuaista
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 limetti
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Limettikastike: Pese limetti harjalla juoksevan veden alla huolellisesti, kuivaa. Raasta kuori raastinraudalla ja purista hedelmästä mehu. Vatkaa keskenään kasarissa munankeltuaiset, sokeri, vesi ja limetin kuori sekä mehu. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan hämmentäen ja hauduta miedolla lämmöllä jatkaen sekoittamista, kunnes kastike alkaa paksuuntua. Ota kasari liedeltä ja vatkaa kastiketta, kunnes se jäähtyy. Vaahdota kerma ja kääntele vaahto kastikkeeseen. Pidä jääkaapissa tarjoiluun asti.

2. Huuhtele ja kuutioi hedelmät suupaloiksi ja asettele ne kauniisti tarjoiluvadille. Tarjoile limettikastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.