Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Entrecôte ja paakarin perunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun uuni kerran oli lämmin, leipurin voi kuvitella käyttäneensä sitä valmistaakseen perunat tällä tavalla. Entrecôte on hyvää niiden kanssa, sekä paprikapaistos.

Neljälle

  • 900 g entrecôtea
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Paprikapaistos

  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 keltasipuli
  • ½ dl oliiviöljyä

Perunat

  • 1 kg perunoita
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 keltasipuli
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Paprikapaistos: Hienonna paprika, kesäkurpitsa ja sipuli. Kaada oliiviöljy pannuun ja ruskista sipuli, lisää sitten paprika ja kesäkurpitsa pannuun. Lisää paseratut tomaatit, mausta suolalla ja pippurilla. Anna poreilla puolisen tuntia.

2. Perunat: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Viipaloi perunat hienosti ja laita ne uuninkestävään vuokaan. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Kaada oliiviöljy perunoiden päälle, levitä sipuli ja valkosipuli päälle ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista uunissa 20 minuuttia. Kaada pois ylimääräinen oliiviöljy perunoista. Hienonna persilja ja ripottele päälle ennen tarjoilua.

3. Mausta liha suolalla ja pippurilla, paista tai grillaa lihaa 3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile perunoiden ja paprikapaistoksen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Entrecôte