Friteeratut silakat chiliranskankermalla ja perunamuusilla
Friteerattua kalaa on epäkäytännöllistä valmistaa useammalle kuin 4-5 hengelle, ensimmäinen erä ehtii muuten jäähtyä, ennen kuin kaikki ovat saaneet ruokaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
- 1-2 limeä
- suolaa, valkopippuria
Panadi
- 3 dl vehnäjauhoja
- 3 dl kylmää vettä
- ½ maustemittaa cayennepippuria
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ dl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
Tarjoiluun
- chiliranskankermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna öljy padassa tai friteerauskeittimessä n. 170 asteeseen, käytä talouslämpömittaria. Kuumenna uuni 75 asteeseen.
2. Leikkaa fileistä selkäruoto pois, mausta kalat sisältä limemehulla, suolalla ja pippurilla.
3. Vatkaa panadin ainekset kulhossa. Kääntele 4-5 fileetä ensin vehnäjauhoissa, sitten panadissa. Friteeraa öljyssä noin 2 minuuttia joka puolelta, kunnes kalat ovat vaalean kultaisia.
4. Ota kalat öljystä ja laita talouspaperille vuokaan, jonka laitat uuniin. Jatka, kunnes olet friteerannut kaikki kalat. Ota pois valutuspaperi, tarjoile perunamuusin ja chiliranskankerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka