Gorgonzola-omenat
Syksyn omenoihin saa makua gorgonzola-juustosta. Tarjoile ne kanelileipien kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Raaka-aineet
- 2 isoa omenaa
- 150 g gorgonzola-juustoa
- nokare voita
- balsamiviinietikkaa
- hunajaa
Valmistusohje
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Halkaise hedelmät kahtia ja leikkaa puoliskot viipaleiksi niin, että omenan muoto säilyy.
Voitele uuninkestävä tarjoiluastia ohuelti voilla, hunajalla ja balsamiviinietikalla. Nosta omenat astiaan ja leikkaa pala juustoa sen päälle.
Paista 220-asteisessa uunissa tai grillivastuksen alla niin, että juusto sulaa. Tarjoa heti
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka