Grillattu ahven mausteisten katkarapujen kanssa
Grillattujen ahventen rapsakka maku tuo mieleen rennot kesäiset päivät – vaikka ulkona tuivertaisi mitä synkein talvinen tuuli. Kirpsakkaa lisäpiristystä ahvenet saavat maustetuista katkaravuista.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 4 ahventa à 250 g
- suolaa ja valkopippuria
- 4 oksaa tuoretta timjamia
- 4 oksaa tuoretta rosmariinia
- rypsiöljyä paistamiseen
- 8 salaattisipulia
- 20 katkarapua kuorineen
- 4 tl sambal oelekia
- 4 rkl kiinalaista soijaa
Tarjoiluun
- 1 sitruuna
Valmistusohje
1. Perkaa ahvenet ja huuhtele ne. Kuivaa kalat ja hiero niihin suolaa ja pippuria. Täytä kalojen vatsaontelot timjami- ja rosmariinioksilla. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Puhdista salaattisipulit ja puolita ne.
2. Penslaa kalat öljyllä ja grillaa niitä 6-7 minuuttia puoleltaan, tai paista ne öljyssä paistinpannulla. Kuullota salaattisipuleita pari minuuttia öljyssä. Nosta ne pannulta ja pidä lämpiminä. Laita katkaravut pannulle ja paista minuutti.
3. Kaada rapujen joukkoon sambal ja nosta salaattisipulit takaisin pannulle. Kuumenna ainekset kunnolla ja jaa ne neljälle lautaselle. Nosta ahvenet ylimmäiseksi ja tarjoile heti sitruunalohkojen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka