Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillattu ahven mausteisten katkarapujen kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Grillattujen ahventen rapsakka maku tuo mieleen rennot kesäiset päivät – vaikka ulkona tuivertaisi mitä synkein talvinen tuuli. Kirpsakkaa lisäpiristystä ahvenet saavat maustetuista katkaravuista.

Neljälle

  • 4 ahventa à 250 g
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
  • 4 oksaa tuoretta rosmariinia
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 8 salaattisipulia
  • 20 katkarapua kuorineen
  • 4 tl sambal oelekia
  • 4 rkl kiinalaista soijaa

Tarjoiluun

  • 1 sitruuna

Valmistusohje

1. Perkaa ahvenet ja huuhtele ne. Kuivaa kalat ja hiero niihin suolaa ja pippuria. Täytä kalojen vatsaontelot timjami- ja rosmariinioksilla. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Puhdista salaattisipulit ja puolita ne.

2. Penslaa kalat öljyllä ja grillaa niitä 6-7 minuuttia puoleltaan, tai paista ne öljyssä paistinpannulla. Kuullota salaattisipuleita pari minuuttia öljyssä. Nosta ne pannulta ja pidä lämpiminä. Laita katkaravut pannulle ja paista minuutti.

3. Kaada rapujen joukkoon sambal ja nosta salaattisipulit takaisin pannulle. Kuumenna ainekset kunnolla ja jaa ne neljälle lautaselle. Nosta ahvenet ylimmäiseksi ja tarjoile heti sitruunalohkojen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu kala