Grillattu inkiväärikananpoika
Kokonainen broileri grillautuu parhaiten brikettihiilloksella. Grillaa kuitenkin varoen ja riittävän kaukana hiilipesän hehkusta, ettei broileri pala karrelle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 iso broileri, noin 1,5 kg
- suolaa ja valkopippuria
- 1 pala tuoretta inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl kiinalaista soijaa
Tarjoiluun
- vihannescouscous
Valmistusohje
1. Sytytä grillibriketit hyvissä ajoin, niin että saat hienon, harmaapintaisen hiilloksen. Kuori ja raasta inkivääri. Hiero broilerin pintaan suolaa, pippuria ja inkivääriraastetta. Kuori ja purista valkosipulinkynsi soijan sekaan.
2. Grillaa broileria ympäriinsä. Aloita selkäpuolelta, käännä ja grillaa kyljet ja lopuksi rintapuoli. Penslaa soijaseoksella kauttaaltaan juuri ennen kuin broileri on läpikypsä.
3. Tarkista, että liha on läpikypsä pistämällä paksuimpaan kohtaan. Lihanesteen pitää olla täysin kirkasta. Grillaa muuten lisää. Sisälämpötilan kypsässä kananlihassa tulee olla 80 astetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku