Grillattu inkiväärikananpoika
Kokonainen broileri grillautuu parhaiten brikettihiilloksella. Grillaa kuitenkin varoen ja riittävän kaukana hiilipesän hehkusta, ettei broileri pala karrelle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 iso broileri, noin 1,5 kg
- suolaa ja valkopippuria
- 1 pala tuoretta inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl kiinalaista soijaa
Tarjoiluun
- vihannescouscous
Valmistusohje
1. Sytytä grillibriketit hyvissä ajoin, niin että saat hienon, harmaapintaisen hiilloksen. Kuori ja raasta inkivääri. Hiero broilerin pintaan suolaa, pippuria ja inkivääriraastetta. Kuori ja purista valkosipulinkynsi soijan sekaan.
2. Grillaa broileria ympäriinsä. Aloita selkäpuolelta, käännä ja grillaa kyljet ja lopuksi rintapuoli. Penslaa soijaseoksella kauttaaltaan juuri ennen kuin broileri on läpikypsä.
3. Tarkista, että liha on läpikypsä pistämällä paksuimpaan kohtaan. Lihanesteen pitää olla täysin kirkasta. Grillaa muuten lisää. Sisälämpötilan kypsässä kananlihassa tulee olla 80 astetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi