Häränrintaa ja juureksia sinappikastikkeessa
Eläköön kotiruoka! Tätä ruokaa ei tarvitse vahtia tai sen kanssa puuhastella. Häränrinta hoitelee itse itsensä liedellä, mutta sen on levättävä painon alla ennen tarjoilua saadakseen oikean koostumuksen. Tarjoile ihanan kermaisten juuresten ja sinappikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 ½ kg häränrintaa luineen
- suolaa, 1 ½ tl per litra vettä
- 7 kokonaista valkopippuria
- 2 neilikkaa
- 1 tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- 1 valkosipulinkynsi
- muutama persiljanoksa
- 1 porkkana paloiteltuna
- 1 purjo paloiteltuna
- 1 keltasipuli kuutioina
- 1 pala juuriselleri paloiteltuna
Juurekset
- 1 l kuorittuja ja kuutioituja juureksia
- 2 rkl voita
- 2 ½ rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- ½ tl suolaa
- 2 maustemittaa valkopippuria
- ½ tl kidesokeria
- 2-3 rkl karkeaa sinappia
Tarjoiluun
- korintteja ja persiljaa
Valmistusohje
1. Laita huuhdeltu häränrinta kattilaan ja täytä niin paljon vettä että liha peittyy. Nosta liha vedestä, lisää veteen suola ja kuumenna kiehuvaksi. Laita häränrinta kiehuvaan veteen, kuumenna taas kiehuvaksi ja kuori pois vaahto huolellisesti. Lisää mausteet ja kasvikset.
2. Keitä, kunnes luut irtoavat ja liha tuntuu murealta, kun sitä pistää haarukalla, n. 2 tuntia. Nosta liha kattilasta ja poista luu. Säästä liemi. Laita liha leikkuulaudan ja painon alle, anna jäähtyä.
3. Juurekset: Keitä juureksia suolatussa vedessä n. 15 minuuttia.
4. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot, lisää maitoa samalla nopeasti kuumentaen ja sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä 3 minuuttia, mausta suolalla, pippurilla, sokerilla (pyöristää maut) ja sinapilla.
5. Tarjoile juurekset häränrinnan, korinttien ja persiljan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku