Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Häränrintaa ja juureksia sinappikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Eläköön kotiruoka! Tätä ruokaa ei tarvitse vahtia tai sen kanssa puuhastella. Häränrinta hoitelee itse itsensä liedellä, mutta sen on levättävä painon alla ennen tarjoilua saadakseen oikean koostumuksen. Tarjoile ihanan kermaisten juuresten ja sinappikastikkeen kera.

Neljälle

  • 1 ½ kg häränrintaa luineen
  • suolaa, 1 ½ tl per litra vettä
  • 7 kokonaista valkopippuria
  • 2 neilikkaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 valkosipulinkynsi
  • muutama persiljanoksa
  • 1 porkkana paloiteltuna
  • 1 purjo paloiteltuna
  • 1 keltasipuli kuutioina
  • 1 pala juuriselleri paloiteltuna

Juurekset

  • 1 l kuorittuja ja kuutioituja juureksia
  • 2 rkl voita
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • ½ tl suolaa
  • 2 maustemittaa valkopippuria
  • ½ tl kidesokeria
  • 2-3 rkl karkeaa sinappia

Tarjoiluun

  • korintteja ja persiljaa

Valmistusohje

1. Laita huuhdeltu häränrinta kattilaan ja täytä niin paljon vettä että liha peittyy. Nosta liha vedestä, lisää veteen suola ja kuumenna kiehuvaksi. Laita häränrinta kiehuvaan veteen, kuumenna taas kiehuvaksi ja kuori pois vaahto huolellisesti. Lisää mausteet ja kasvikset.

2. Keitä, kunnes luut irtoavat ja liha tuntuu murealta, kun sitä pistää haarukalla, n. 2 tuntia. Nosta liha kattilasta ja poista luu. Säästä liemi. Laita liha leikkuulaudan ja painon alle, anna jäähtyä.

3. Juurekset: Keitä juureksia suolatussa vedessä n. 15 minuuttia.

4. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot, lisää maitoa samalla nopeasti kuumentaen ja sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä 3 minuuttia, mausta suolalla, pippurilla, sokerilla (pyöristää maut) ja sinapilla.

5. Tarjoile juurekset häränrinnan, korinttien ja persiljan kera.

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta